Mining sırasında kartı hasar alan var mı?

Ethermine'a geçmek istiyorum ama onda da çekilemiyor uzun bir süre, ondan girmedim.

Binance pool sistemi çok saçma geliyor. Bütün gün kazım yapıyorsun sana ortalama ne kadar ise o kadar veriyor.

Belki birazcık daha fazla kazanacaksın. Ethermine ile kazıp Ethereum kenara atıp değerlendiğinde satmak daha mantıklı geliyor.
 
Yanlış bilgi. Mining karta zarar verir. Sadece sanıldığı kadar ciddi zarar vermez. Eğer sıcaklıklar düzgün takip edilmezse core tempten ziyade mem temp başını alıp gideceği için ramlerin daha hızlı eskimesine sebep olur. Ayrıca mining üst üste yapılan bilgi işlem aktivitesidir ve ekran kartının RAM'ine sürekli olarak bir şeyler yazar ve siler. Bu da ramin okuma ve yazma ömrünü kısaltır. Yani mining ekran kartına zarar verir. Fakat bu durum oyunlar için de geçerli. Oyunlar da sürekli olarak RAM'e dosya yükler ve siler. 24 saat oyun oynasanız miningden çok çok daha fazla zarar verirsiniz ekran kartına. Neyse ki insanların çoğu günlük maksimum 16 saat oyun oynayabiliyor.
Bahsettiğin durumun Windows kurulu bir SSD'yi kullanmaktan farkı yok, ancak Windows kullanmaya zarar vermek demiyoruz. Bahsettiğin durum tamamen kullanım kaynaklı elektronik yıpranmasından ibaret. Bu mining de olsa, oyun da olsa, Technopat videosu izlemek de olsa olan bir şey.
 
Arkadaşlar acemi olduğum için soruyorum, bir rehber veya bildiğiniz video var mı bu işe başlarken anlatan. Çünkü biraz karışık gözüküyor ve ekran kartı denetim masasında da birkaç ayar değiştirmek gerekiyor sanırım.
 
Arkadaşlar, lütfen kusura bakmayın ama ben konuyu merak ettiğim için giriş yaptım. Değerlerinizi karşılaştırmak yerine soruya cevap verseniz nasıl olur? Böylece benim gibi konuyu merak edenler fazladan sayfa okumak zorunda kalmaz :)
 
Bahsettiğin durumun Windows kurulu bir SSD'yi kullanmaktan farkı yok, ancak Windows kullanmaya zarar vermek demiyoruz. Bahsettiğin durum tamamen kullanım kaynaklı elektronik yıpranmasından ibaret. Bu mining de olsa, oyun da olsa, Technopat videosu izlemek de olsa olan bir şey.
İyi de bu extreme bir durum. Windows 24 saat boyunca gigabytelarca veriyi işlemiyor ki ssd üzerinde? Mining yaparken bu extreme derecede fazla. Normalde bir ekran kartı rami 60-80 derece arası olur. Mining yaparken bu değerler 90-100 arasıdır. Ne kadar extreme bir kullanım olduğunu açıklıyordur sanırım? Normalin çok üzerinde ağırlık altına sokuyorsunuz ekran kartının ramini. Bu da ramde düzenli oyun oynayan birine göre daha hızlı eskimeye sebep oluyor. Normalde ekran kartının ömrü 4 sene oyunsa, 2.5 sene miningdir. 8 sene oyunsa, 5 sene miningdir. FPS'ler de düşüşler başlar. 3er 5er. Başta çok fark etmez, hissetmezsin. Sonrasında iyice artar bu düşüşler. Mining zararsızdır demek tamamen yanlış bilgi saçmaktır. Mining ekran kartları için zararlıdır. Ekran kartını bozmuyor oluşu, onu eskitmediği anlamına gelmiyor.
 

Geri
Yukarı