Mining yaparken AFK olunca RX 5600 XT crash veriyor

  • Konuyu başlatan nemo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 2B
Power Limit'i ben hic oynamiyorum ayar yaparken cunku bir etkiye sahip oldugunu dusunmuyorum. Epey deneyerek bu sonuca ulastim.

Cok buyuk ihtimalle fazla Memory ayari yaptiginizdan bu sorun. Daha fazla Mh alayim diye max yapmissiniz ama o oyle olmuyor maalesef. Silicon Lottery diye bir sey var arastirin. Her kartin belirli bir ust limiti var ve siz onu astiginizda cesitli sorunlar meydana gelebiliyor. Ayrica memory yi max ayarlara getiren ve bunu tavsiye eden birine de rastlamadim. Kartiniza zarar vermeden once ayarlarinizi degistirin.
 
Memory ye fazla OC (Overclock/Hizasirtma) yaparsaniz bu sikintiyi hissedersiniz zaten. Ornegin:

-Stale/Invalid share oraniniz artar.
-Ekranda titreme olur, grafikler kayar.
-Konu sahibi arkadasta oldugu gibi crash alirsiniz ya da restart atar bilgisayar.
-Bilgisayari browser icin kullandiginizda kasar
Vs vs liste uzayabilir.

Ozellikle ilk dedigim olay onemli. Yani ben fazla mh alayim diye memory yi maxladiginizda elde olan mh tan da oluyorsunuz. Miner'da size artmis gibi gorunebilir ama stale olduktan sonra hicbir manasi yok. Kendi stabil ayarinizi bulmaniz lazim. Internette yazanlar veya baskasinin onerdikleri birebir tutmaz.

Kendi ayarlarimla 7-10gunde bir restart atiyorum. Stabili yakaladiktan sonra bakmaniza gerek yok bilgisayara. Windows otomatik guncellestirmeyi de kapatin bu arada. Ben erteliyorum. Yoksa evde olmadigimda guncelleyip restart atiyor bilgisayar. 3-5 kurustan da oluyoruz. 😅
 
Diğer arkadaşların belirttiği gibi benim düşüncemde Memory hızını yüksek tutmandan kaynaklı yaşadığın sorunlar. RX 5700 de benzer sorunları yaşadım. Sürücü zaman aşımı hatası vermesi, donması, kilitlenmesi vs. Memory hızında düşürme yapa yapa stabil değeri bulman lazım. Benim de maximum bellek hızım 1860 MHz ama huzuru 1836 MHz de buldum. Epey süredir Hive OS'ta kazıyorum. Orada bile yüksek bellek MHz bazı minerlarda sorun çıkarıyordu. lolMiner ve gminer hata veriyordu ya da çalışıyormuş gibi görünüp kazım yapmıyorlardı kısa süre sonra 1860 MHz de. Team red miner ve PhoenixMiner hata vermiyordu fakat stale share artıyordu bu sefer.
 
Son düzenleme:
3060 Ti geçtikten sonra bellek aşırtmayı abartmadığım sürece crash almadım. İlginç bir sorun. Amd yazılımından kaynaklandığını düşünüyorum.
 
3060 Ti geçtikten sonra bellek aşırtmayı abartmadığım sürece crash almadım. İlginç bir sorun. Amd yazılımından kaynaklandığını düşünüyorum.
Nazar değmesin ama şimdilik crash almadım. Bu sefer sadece fan kontrolünü Radeon'dan yaptım. Gerisini Afterburner ile ayarladım. Frekansı 1200'den 1300'e çıkarmışım, onun dışında ayarlarım hemen hemen aynı.

1634859475079.png

+++ En son yazdığımdan beri 12 saat geçti:
Hala çalışıyor, sorun galiba cidden Radeon Software'deymiş. Aynı hatayı alanlar Afterburner kullansınlar.
+++
Kesin karara vardım. Sorun Radeon Software değilmiş, ama neymiş onu da bilmiyorum.
Aynı ayarları bilgisayarı farklı bir gün açtığımda çalışmadı, çöktü.
Aynı ayarları bugün açtığımda sorunsuz günlerce çalıştı.
Mesela şu en son cuma günü Afterburner ss'i attığımdan 5 güne kadar hiç kapatmadım bilgisayarı ve crash almadım. Ayarla oynadığım anda crash yedim. Aynı ayarı tekrar yaptım, yine crash yedim. 2-3 kere yedim, en son baktım akıp gidiyor bıraktım öyle.

Demem o ki, bu sorunu yaşayan varsa crash ala ala tekrar aynı ayarları uygulayın. Bilgisayara restart atın, tekrar uygulayın. Çökecekse zaten en fazla 1-2 saat çalışıyor stabil. 1-2' saati aşınca anlayın ki şu an ayarlar yerine oturdu. Ama eğer restart atarsanız veya ayarla en ufak oynarsanız tekrar crash alırsınız.

Umarım yeterince açık anlatabilmişimdir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı