Mining Yapılmış RX 570 Almak Mantıklı mı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Güvenilir bir satıcıdan garantisi ve faturası bulunan MSI RX 570 Gaming X model bir ekran kartı satın almayı planlıyorum. Satıcı profilinde bakıldığında alıcıların hepsi memnun kalmış kartlardan. Kutusu tüm içerikleri ile birlikte veriyor. Kart tertemiz ve fiyatı da çok uygun geldi. Ürüne 600 TL fiyat biçilmiş. Kart get ile satılıyor. Açıklamada 3 ay mining yapıldığı, FurMark testinde 1920x1440 çözünürlükte 90 FPS civarlarında performans sergilediği ve 6 ay garantisinin olduğundan bahsediliyor. Bu fiyata bulduğum en uygun fiyatlı kart. FurMark puanına bakarak kartın performans kaybetmediğini varsayıyorum ve bana çok uygun geldi. Son olarak kartı oyun oynamak için satın almayı düşünüyorum.

Sıfırı 800-900TL olan bir kartı neden 3 ay miningle 600TL ye alıyorsunuz ? 300-350 lira olsa anlarım, kesinlikle değmez bence. Kısa zamanda lehim düşebilir ve kartınıza elveda demek zorunda kalabilirsiniz.

Bu fiyat bandında kesinlikle değil.
İndirimleri takip edip 100 tl daha vererek sıfır alabilirsiniz.

Bu yaz yanlış hatırlamıyorsam 740 TL'ye mi ne Hepsiburada'dan sıfır olarak satın almıştım.

2-3 hafta önce de yine yaklaşık 650-700 TL'ye Sapphire'nin bir RX570 modeli indirime girmişti, kolaylıkla alınabiliyordu diye hatırlıyorum.

Sıfırı 800-900TL olan bir kartı neden 3 ay miningle 600TL ye alıyorsunuz ? 300-350 lira olsa anlarım, kesinlikle değmez bence. Kısa zamanda lehim düşebilir ve kartınıza elveda demek zorunda kalabilirsiniz.
Lehim düşme, vb.'den ziyade (neden düşsün, fırına sokmuyorlar ki) kart sürekli tam yükte çalıştığı için normal ev kullanımına göre fanları aşırı yıpranmış olacaktır, bir süre sonra çok ses çıkarmaya başlar.
Yine sürekli tam güçte kullanıldığı için yakın zamanda besleme sorunları da olası.

GPU bacaklarının kopmasından bahsediyorum, kartın uzun süre yüksek sıcaklıklarda çalışmasından dolayı, fırınlanma işlemi onları tekrar yapıştırmak için ki zaten o işlemde sizi maksimum bir kaç ay daha götürecektir. Sonra işinin ehli bir usta bulup kopan GPU bacaklarının bağlantı noktalarına lehim topları yerleştirilerek ısı makinesiyle tekrar lehimlendirmeniz lazım, oda götürsün sizi bir kaç ay daha.

Bacak kopmalarının aniden yaşanacağını zannetmiyorum. Çok yüksek sıkcaklıklara uzun süre maruz kalması ve kaldığı dakikalarda bu hatanın başlaması beklenir. Günlük kullanımda böyle bir sorunun başlaması çokta yüksek bir ihtimal değildir.

Zaten aniden yaşayacağını söylemedim belki çoktan yaşanmıştır ve reballing yapılmıştır. Mining kart bu belli olmaz.

Zaten aniden yaşayacağını söylemedim belki çoktan yaşanmıştır ve reballing yapılmıştır. Mining kart bu belli olmaz.
İçinin açılıp açılmadığı belli olur. Bütçe arttırma imkanın varsa 2.el alma. Riske atıp ben aldım ama tavsiye etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…