Mining'li Ekran Kartını Garantiye Yollamak

Mining yapılan ekran kartlarının BIOS'u daha yüksek verim almak için modlanır. Bu sebeple mining yapılan ekran kartlarının garantisi geçersizdir. Şanslı iseniz teknik servis bu değişikliği fark etmeyecek, kartı garanti dahilinde onaracaktır.
Kartları satarken BIOS'u sıfırlayıp öyle satıyorlarmış, bu sayede eski ayarlarına dönüyormuş kart öyle bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modlu BIOS yüklenebildiği gibi orjinal BIOS da yüklenebiliyor. Bu yüzden orjinal BIOS ile servise giden bir kart neden garanti dışı kalsın.
Mining yaptığım kart arızalandı ve ben kartı 2. el almıştım. Fatura da başkasının adına idi. DOA raporu aldım ve en çok bilinen bir mağazadan fatura tutarı kadar hediye çeki aldım. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Ne zamandır bilgi arıyordum bu konuyla ilgili. Ben de kendim konu açayım dedim sayenizde aydınlandım, teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal bu yüzden var. :)

Eğer mining yapılmış kart alacaksanız piyasaya göre gayet uygunsa tercih etmenizi öneririm. Sebebine gelecek olursak bazı modlu BIOS ile çalışan kartlar da getiri artsın diye voltaj ve sıcaklıklar bayağca yüksek değerlerde çalışıyor. Eğer böyle bir karta denk gelirseniz kartın ömrü bayağca kısalmış olacaktır. Bir de satıcı dürüst ise modladım der kimisi de orjinal hali ile kullandım der. Modlu BIOS yükleyi de sonradan orjinal yükleyip satar... Biraz sıkıntı açıkçası. Zaten asla garantisiz ekran kartı alınmamalı özellikle de son 2 yıllık sürede üretilen kartlarda.

O sistemle o kart nasıl çalışıyor. Power 400 watt. Ayrıca 8 pin güç girişindeki 2 pin boşta yani 6 pin ile çalıştı ise bile sıkıntı yani. Ben olsam almazdım. İçime sinmedi ama son karar sizindir.
Garantili ama ne bileyim kafama yatmadı işte.

@Recep Baltaş

Mantık olarak ben de aynı fikirdeyim.
Ancak servislerin mining yapıldığının bilgisini veren tüketicileri garanti dışı bıraktıkları söyleniyor.
Bunu mining yapan bir tanıdığımda söyledi. Kendisinin bir ekran kartı garanti dışı bırakılmış dediğine göre. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.
Söylemezsek sorun olmaz o zaman.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı