Mint'e diğer masaüstleri kurulabilir mi?

WeFunk

Centipat
Daha fazla  
Selamlar dostlar,

Farklı masaüstü ortamları denemek istiyorum. Distro değiştirmek yerine eğer mümkünse masaüstü ortamı değiştirmek benim için yeterli. Mint'in resmi olarak desteklemediği Budgie, Fluxbox, LXQT masaüstlerini denemek istiyorum, bu üçü gerçekten görsel olarak çok güzeller, hatta mümkünse JWM'yi de denemek isterim.

Saydığım masaüstlerini Mint'e kurabilir miyim? Kurulabilirse handikapları olur mu ve daha sonra Xfce'ye geri dönebilir miyim? Komutlar hakkında da bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim 🙏

Kurabiliyorsun fakat tonla bug ile uğraştırıyor. O yüzden en başta kurulu olan masaüstü ortamını kullanmak en iyisi. Yani distro değişmeni öneririm.

Farklı masaüstleri ile gelen dağıtımlara yönelebilirsiniz.

Ubuntu Mate, farklı masaüstü değil ama olan masüstünde bayağı önayarlı değişiklik seçme var. Aynı masaüstü oturumunda görünüm Windows'a da benzeyebilir Mac'e de.
BigLinux yine aynı şekilde. Zorin core aynı şekilde.
SnailLinux en başta soruyor hangi masaüstü kurulsun diye. Endeavour da soruyor. Bunlar bildiklerim.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Distrowatch'tan baktım, Debian'ın desteklemediği masaüstü yok, kurulurken başlangıçta soruyor diye hatırlıyorum. Akşam kuracağım, hevesimizi alalım 😁

debian.png

Selam dostlar,

Farklı masaüstü ortamları denemek istiyorum. Distro değiştirmek yerine eğer mümkünse masaüstü ortamı değiştirmek benim için yeterli. Mint'in resmi olarak desteklemediği budgie, fluxbox, lxqt masaüstlerini denemek istiyorum, bu üçü gerçekten görsel olarak çok güzeller, hatta mümkünse Jwm'yi de denemek isterim.

Saydığım masaüstlerini Mint'e kurabilir miyim? Kurulabilirse handikapları olur mu ve daha sonra Xfce'ye geri dönebilir miyim? Komutlar hakkında da bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim 🙏

En son Linux Mint'e KDE kurduğımda kafadaki tahtalardan olmuştum. Kısaca yüklersin, ama önermem Linux Mint'e ek bir masaüstü ortamı kurmanı. Debian bu konuda çok daha iyi.

Yeni konular

Geri
Yukarı