Çözüldü Mint'te masaüstü simgeleri gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
14
Komerabi denen saçmalığı (zaten militan gibi adı var) yükleyip beğenmeyince devre dışı bıraktım. Kaldırmadım, nasıl yapacağımı bilmiyorum çükü. :D

Bundan sonra masaüstü işlevsiz kaldı.
Ne sağ tık yapabiliyorum ne de simgeler gözüküyor. Aynen böyle:

1625841510726.png

Normalde simgeler vardı ama yok oldu. Az önce 20.2 güncellemesini yaptım belki düzelir diye ama olmadı.

Çözüm
cinnamon-session[1185]: WARNING: t+2,04720s: Failed to start app: Unable to start application: Failed to execute child process “(nemo-desktop” (No such file or directory)

Komutu başlangıç uygulamalarına yanlış eklemişsin. Başlangıç uygulamalarındaki (nemo-desktop &) olan girdiyi sil ve sadece nemo-desktop olarak eklemeyi dene. Bu şekilde sorun çözülecektir.

Bir de yeni bir kullanıcı oluştur. Bununla oturum açtığında masaüstü geliyor mu kontrol et. Eğer geliyorsa, sorun kullanıcı ile ilgili bazı yapılandırmalardan kaynaklıdır. Bu durumda, bazı kullanıcı ayarlarını sıfırlayarak sorunu kökten çözmeyi deneyebiliriz.
Öncelikle aşağıdaki komutları uçbirimde çalıştır ve sonra sistemi yeniden başlat.

Kod:
sudo apt purge --autoremove ubuntu-desktop gnome-shell nautilus deja-dup update-manager update-manager-core plymouth-theme-spinner
Kod:
sudo apt install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core mint-artworks systemd-coredump

Bu şekilde temel paketler kaldırılır ve sistem kullanılabilir hale gelir. Gerisine daha sonra müsait olunca bakarız.
Yaptım. Şu iki hatayı verdi:

1625848357190.png

Yeniden başlattım ama aynı.

sudo apt install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core mint-artworks systemd-coredump

Şunu ezberden yazmıştım, mint-artworks kısmını mint-artwork olarak değiştirince komut çalışır. Bu kısmı tedbir ve Apport'un kaldırılması için.

Kod:
sudo apt install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core mint-artwork systemd-coredump

Yeniden başlattım ama aynı.

Komutların çıktısına bakalım.

Kod:
dpkg -l | grep nautilus
pgrep -l nautilus
pgrep -l nemo
xdg-mime query default inode/directory

Son düzenleme:
Şu kodu çalıştırmıştım ve sonrasında sanırım varsayılan masaüstünü değiştirdim: sudo apt-get install ubuntu-desktop

Eğer GNOME masaüstünü yüklemek istiyorsanız sudo apt install gnome yazmanız yeterli olacaktır. ubuntu-desktop paketi ile uğraşmanıza gerek yok.

Minimal bir kurulum için sudo apt install gnome-session komutunu girebilirsiniz.

Son düzenleme:
Şunu ezberden yazmıştım, mint-artworks kısmını mint-artwork olarak değiştirince komut çalışır. Bu kısmı tedbir ve Apport'un kaldırılması için.

Kod:
sudo apt install --reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core mint-artwork systemd-coredump
Bir şeyler yüklendi ama sorun devam ediyor.

Komutların çıktısına bakalım.

Kod:
dpkg -l | grep nautilus
pgrep -l nautilus
pgrep -l nemo
xdg-mime query default inode/directory

Sırası ile yazdım:

1625854089492.png

Eğer GNOME masaüstünü yüklemek istiyorsanız sudo apt install gnome yazmanız yeterli olacaktır. ubuntu-desktop paketi ile uğraşmanıza gerek yok.

Minimal bir kurulum için sudo apt install gnome-session komutunu girebilirsiniz.
Cinnamon kullanıyorum. Uyguladığım kodu Ubuntu forumundan bulmuştum. :O
Tekrar uygulayıp göstereyim aslında. Zaten formatı göze almışım. :D

Şu an ki sorun nemo-desktop ögesinin başlangıçta çalışmaması. Gnome ve Ubuntu ile ilgili komutları uygulama. Şu an tek yapılması bunun başlangıçta çalışmasını sağlamak. Nautilus ile ilgili paketler silinmiş zaten. Şu komutla geriye kalan gereksiz eklentiye silersin.
Kod:
sudo apt purge nautilus-sendto

Aşağıdaki komutu çalıştırınca masaüstü geliyor mu? Bunu bir teyit et bakalım.

Kod:
(nemo-desktop &)

Masaüstü etkinleşiyorsa, aşağıdaki komutun çıktısını paylaş. Komut bir bağlantı üretecek bunu paylaşacaksın.

Kod:
 cat ~/.xsession-errors   | nc termbin.com 9999

Aşağıdaki komutu çalıştırınca masaüstü geliyor mu? Bunu bir teyit et bakalım.

Kod:
(nemo-desktop &)
Geliyor.

Masaüstü etkinleşiyorsa, aşağıdaki komutun çıktısını paylaş. Komut bir bağlantı üretecek bunu paylaşacaksın.

Kod:
 cat ~/.xsession-errors   | nc termbin.com 9999

Silindi.

Son düzenleme:
cinnamon-session[1185]: WARNING: t+2,04720s: Failed to start app: Unable to start application: Failed to execute child process “(nemo-desktop” (No such file or directory)

Komutu başlangıç uygulamalarına yanlış eklemişsin. Başlangıç uygulamalarındaki (nemo-desktop &) olan girdiyi sil ve sadece nemo-desktop olarak eklemeyi dene. Bu şekilde sorun çözülecektir.

Bir de yeni bir kullanıcı oluştur. Bununla oturum açtığında masaüstü geliyor mu kontrol et. Eğer geliyorsa, sorun kullanıcı ile ilgili bazı yapılandırmalardan kaynaklıdır. Bu durumda, bazı kullanıcı ayarlarını sıfırlayarak sorunu kökten çözmeyi deneyebiliriz.

Çözüm
Bence yeniden kurmana gerek yok. Bu şekilde de sistem idare eder.

Komutu (nemo-desktop &) olarak düzenlememin esprisi, uçbirim kapansa bile komutun çalışmaya devam etmesini sağlamaktı. Uçbirimde nemo-desktop komutunu çalıştırsaydın, uçbirimi kapatınca komut da sonlanacağı için, masaüstü yine kaybolacaktı. Yani bir komutu (komut &) şekilde düzenlersen, uçbirimi kapatsan da çalışmaya devam eder, ama bu komutu başlangıç uygulamaları komut şeklinde eklemen gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı