Misafir ağı IP adresinin farklı olması nasıl sağlanır?

sekerat35

Centipat
Daha fazla  
Merhaba farklı bir cihazım için misafir ağı oluşturdum ve sorunsuz kullanıyorum. Daha öncesinde misafir ağımın IP adresi LAN bağlantısı kullandığım cihazımın IP adresi ile farklı oluyordu. Şu an iki cihaz da aynı IP adresine sahip. İki cihazın da IP sorguladığımda farklı IP adresine sahip olmasını nasıl sağlarım?

İki cihazın yerel IP’leri her zaman farklı olur ama Internet IP’leri asla değişmez.

İp sorgulama sitelerindeki public ipv4 kısmı farklı olsun istiyorum. Yerel ipden kastınız bu mudur?

İp sorgulama sitelerindeki public ipv4 kısmı farklı olsun istiyorum. Yerel ipden kastınız bu mudur?
Public IP'yi değiştiremezsin. 2 farklı servis sağlayıcı aboneliğin var ise yapabilirsin ya da VPN kullanmalısın diğer PC'de.

İlginize teşekkür ederim. Wifi ağını 2.4ghz 5 ghz ve lan olarak üçe böldüm. Bir bilgisayarım lan ile bağlı ve 5ghz kullanıyor. Diğer cihazım için 2.4ghz üzerinde misafir ağ oluşturdum. Daha öncesinde bu şekilde kullandığımda iki cihazdan da ip sorgulaması yaptığımda farklı görünmekteydi. Şuan aynı ip de görünüyor. Problemim tam olarak bu.

Bu bir problem değil, tek ISS'den hizmet aldığın için public IP adresin tek olacaktır. Çünkü senin modemine gelen kablo santrale o da çok daha büyük bir santrale bağlı.

Teşekkür ederim anladım. Bir de modem mac adresi ile ilgili bir soru sorsam size. Evde fazladan bir modemim vardı bunu access point olarak ayarladım ama henüz test etmedim. Mac adresleri farklı olur mu access point bağlantısı ve ana modem bağlantısının?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…