Mix ve mastering için hangi pluginler kullanılmalı?

Lokslaft

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller, alternatif türde kendi şarkılarımı besteliyorum, FL Studio harici DAW'lar hakkında bilgim yok, FL Studio'yu kullanabiliyorum enstrüman olarak gitar ve piyano da çalabiliyorum. Fakat mix ve mastering işine tam dört kolla sarılamadım. FL Studio'nun kendi Vst'leri arasında boğuşup duruyorum. Hangi pluginleri kullanırsam işime yarayabilir, özellikle gitar ve vokal kayıtları için?

butcen varsa fl seyleri (termo) nun udemy kurslarini alabilirsin isini hakkiyla yapan kisilerdendir. youtube iceriklerini de takip edebilirsin orda da stok pluginlerle yapabileceklerini anlatiyor genellikle

Mixyap
Ev Stüdyo
Ufuk Bulut
Orçun Ayata
Mix Kafası(huzur içinde yatsın)
Doruk Somunkıran(udemyde de giriş seviyesi mix master dersi var)

Bu kanallar youtube'un en popülerleri Türkçe kaynakta. Takip edersen pluginler ve kullanımları ile ilgili iyi bilgin olur

Mastering bir mühendislik alanıdır. Ses mühendisliği ile ilgilidir. Eğer Müzik kayıt teknolojilerinde iyi seviyede yetkinliğe sahip değilseniz bu konuda kendinizi ve kulağınızı eğitmeniz yıllar alır.

Mesela Ozone VST kullanarak hazır ayarlar ile ilerleyebilirsiniz ancak ne yaptığınızı bilmediğiniz için bu yine de müziğinizi iyi duyurmanıza yeterli olmayacaktır. Eğer Spotify gibi platformlarda yayınlayacağınız ve iyi şeyler ise şarkılarınızı yapıp mix ve mastering için profesyonellere göndermenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…