Miyop Gözlüğü Hep mi Kullanılmalı?

Kaan Barış

Centipat
Yer
İstanbul Ataşehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Bugün aklıma niyeyse bir soru takıldı. Biliyorum, bir profesyonele danışmak her zaman en doğrusudur ancak sormak istedim. En son 1 sene önce göz doktoruna gittiğimde gözlerimin 0.50-0.75 miyop olduğunu öğrenmiştim. Zaten farkındaydım, uzaktaki nesneleri rahat göremiyordum ve buna uygun olarak bir gözlük edindim. Sorum şu ki ben gözlüğümü her zaman kullanmalı mıyım? Gün içerisinde bilgisayar ile uzun vakit geçiriyorum, haliyle evdeyiz, pandemi falan filan bildiğiniz konular. Gözlüğü normalde sadece dışarı çıkarken yanıma alır, ihtiyacım olunca kullanırdım ancak tam cevabını bulamadığım bu soruyu bir de sizlere sormak istedim. Gözlüğü her zaman kullanmalı mıyım, yoksa sadece ihtiyacım doğrultusunda mı kullanmalıyım? Şimdiden teşekkürler. Yaşım 17.

Zorlanıyorsanız kullanın. Gözlerinizi kısmaya başlıyorsanız anlayın ki göremiyorsunuz. Eğer gözlüğü kullanmazsanız numaranız ilerleyecek gibi bir kaide yok.

Hocam ben böyle yapıyorum.
Kitap okurken gözlüğümü çıkarıyorum.
Uyurken gözlüğümü çıkarıyorum.

Yani ara sıra gözlüğümü çıkarıyorum ama bana göre size kalmış bir şey.

Yolda giderken arabanın sana çarpmasını istiyor musun? Güzel, o zaman gözlüğünü tak.

Zamanında ben de arada sırada çıkarıyordum sürekli takmıyorum ama numaram fazla bir şekilde artmaya başladığı için artık çıkarsam da görmüyorum. Ben takmanızı öneririm.

0.50 ise sadece ihtiyacın olduğunda takmalısın bence. Yoksa gözün alışıyor ve numaranın artma hızı artıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…