Miyop zorunlu askerlikte engel mi?

Militaryapp isimli sitede şöyle yazıyor:
Askerlik için sorun sayılabilecek göz problemleri listesi aşağıdaki gibidir:
  • Bir ya da iki gözde birden 7 dereceden fazla olan miyop ve/ya da hipermetrop olması durumunda askerlik yapılamaz.
  • Bir ya da iki gözde birden 7 dereceden fazla astigmat olması durumunda da askerlik yapılamaz.
  • İki göz derecesi arasındaki fark 7’den fazla ise askerlik yapılamaz.
  • Gözlerdeki sferik eş değeri 6’dan yüksek miyop ve sferik eş değeri 4’ten yüksek hipermetrop ve astigmat var ise askerlik yapılamaz.
  • Her iki gözdeki toplam miyop, hipermetrop ve astigmat bozulukları 14 derecesi aşıyor ise askerlik yapılamaz.
  • Görme derecesinden bağımsız olarak iki gözdeki refraksiyon değeri sferik eş değerleri farkı 11 diyoptriyi geçen göz problemleri varlığında da askerlik yapılamaz. Tüm bu durumlarda kişi askerlikten muaf sayılır.
Kısacası askerlikte göz derecesi hesaplanır iken her iki göz derecesini tek başına ya da toplamı şeklinde bir hesaplama yapılarak şartlar ortaya koyulur. Fakat genel olarak her iki göz numaranızın toplamı 14 dereceyi aştığında askerlikten muaf sayılırsınız.
Buna göre ben muafım, inşallah 2029'a kadar böyle kalırım.

Değil. Acemi birliğinde sağlık muayenesinde söyle "B" kaşe vururlar. Çoğu eğitimden muafsın. Bir sürü hastalığım vardı bana o kaşeyi vurdular. O kaşeyi sabıka kaydı, hastalığı olanlara ve dövmesi olanlara vuruyorlar.

Değil. Acemi birliğinde sağlık muayenesinde söyle "B" kaşe vururlar. Çoğu eğitimden muafsın. Bir sürü hastalığım vardı bana o kaşeyi vurdular. O kaşeyi sabıka kaydı, hastalığı olanlara ve dövmesi olanlara vuruyorlar.
reis düz taban için ne diyorsun peki bende de göz problemi var uzağı göremiyorum

Bende de düz taban var muaf olur muyum acaba göz problemi falan var bayağı bir şey var.

Bedelli askerlik yaptım badim düz tabanlıydı muayene sırasında kendisine istersen muaf olabilirsin diye teklif edilmiş ama parayı verdiği için mecbur gelmek zorunda kaldı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı