Miyopluk

grgrrrrrr

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yakın bir zamanda göz doktoruna gittim ve bana sol gözümün 0.25 sağ gözümün ise 0.50 derecede miyop olduğunu söyledi. Doktora çok fazla bilgisayarda takılan biri olduğumu söylediğimde bana gözlük verdi ve okulda iken veya bilgisayarda iken gözlüğü kullanmamı söyledi. Normalde ben kendimi bildim bileli (doktora gitmeden öncede) aynı şekilde görüyordum uzağı. Yani günlük yaşamımda bir problem yaratmıyordu. Hala da yaratmıyor, gözlüğü kullanmak zorunda mıyım ve bu miyopluk geçer mi? Kuzenlerim ve birçok akrabamda da bu miyopluk var ve neredeyse hepsinin dereceleri de 0.25, 0.50 ve 0.75 arasında. Bunun genetik olma gibi bir durumu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende uzaktaki yazıları pek net göremiyorum. Tek yazılarda oluyor. Ama şuana kadar yaşantıma yansımadı veya alıştık :D Birde bilgisayar gerçekten etkiliyor.

Göz numaran çok düşük, hissetmessin bile, ama yinede göremedeğin mesafelerde veya gözünün zorlandığı yerlerde gözlüğünü takman senin yararına olacaktır.

Genetik olma ihtimali var, sorun olmadığını düşünüyorsanız farklı bir doktora muayene olun.
Normal yaşantımı etkilemiyor. Mesela okulda en arkada oturuyorum ve tahtaya yazılan yazılar özellikle kırmızı renkte olanları bulanık görüyorum. Benim için bir problem yaratmıyor anlayabiliyorum ne yazıldığını ama sonuçta hafif bulanıklar. Doktor bana gözlük kullanırsam ve bu bilgisayar gibi teknolojik aletleri biraz azaltırsam sorun kalmıyacağını söyledi. Çoğu yerde bu tür göz hastalıklarının geçmiyeceği yazıyor. Gözlük kullanımının sadece bunun ilerlemesini durduracağı söylüyor. Sadece merak ederek bura da konu açtım. Cevaplarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı