ML 240 Sıvı soğutma soğutmuyor

exodusrwu

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Cooler Master ML 240 sıvı soğutma satın aldım. 7500F işlemci soğutmaya çalışıyorum fakat örneğin RDR 2 oynarken 60 - 70 derece olan işlemci Rainbow Six: Siege oynarken 75 - 85 hatta 89'a kadar çıkıyor. Maksimum RPM ile kullanıyorum 2800 civarı. Pompa RPM nerede bulamadım BIOS göstermiyor ben CPU fan kısmına bağladım sanırım ondan da olabilir fakat tam sorun ne çözemedim. Kasanin içi buz gibi ama radyatör bayağı sıcak oluyor. Sorun sizce ne olabilir?

Dosya Ekleri

• 20231206_015001.jpg
    314,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Pompa RPM nerede bulamadım BIOS göstermiyor ben CPU fan kısmına bağladım sanırım ondan da olabilir.
CPU FAN'a bagladiysan gorebiliyor olman gerek HWiNFO indir, acilista "Sensors Only" tikini isaretleyip programi calistir. O menude CPU_FAN portuna bak, orada gorebilirsin kac hizla calistigini. Eger dusuk hizlarda calisiyorsa pompa hizini BIOS'a girip arttirmayi deneyebilirsin.

Bunun disinda ML240L pek de iyi bir sivi sogutucu degil ama kasa modelin de sicakliklara bir etken. Kasa modelin nedir?

Cevabın için teşekkür ederim.

Fan hızı yaklaşık 2400 2800 rpm arası görüyorum fakat pompa hızını ayriyeten bios da dahil görmüyorum ne yazık ki. Kullandığım kasayı linkte ilettim.

Pompa kablosunu ve sivi sogutma uzerindeki fanlarin kablosunu tek kabloyla tek porta mi bagladin yoksa fanlari ayri porta pompayi ayri porta mi bagladin?

Bu arada kasan tamamen mesh, hava akisi yonunden problem oldugunu sanmiyorum, yani sivi sogutma ana etken gibi duruyor.

3 tane kablo vardı. Bir tanesini Cpu Fan diğer ikisini sys fan 2 ve 3'e bağladım. Bana da garip geldi çünkü her şeyi düzgün yaptım gibi gözüküyor. Sadece pompa rpm göremiyor olmamdan şüphelendim. Acaba pompa çalışmıyor olabilir mi?

Hocam istersen pompa kablosunu kontrol et, belki tam oturmamis olabilir. Eger duzgunce oturdugundan eminsen BIOS'a girip tekrar kontrol et. Cunku baglantisini yaptiysan gorebiliyor olman gerek.

Hocam istersen pompa kablosunu kontrol et, belki tam oturmamis olabilir. Eger duzgunce oturdugundan eminsen BIOS'a girip tekrar kontrol et. Cunku baglantisini yaptiysan gorebiliyor olman gerek.
Peki pompanın kablosu hangisi acaba? Ne yazıyor üzerinde ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…