MMC.exe "bu uygulama güvenliğiniz için engellendi" hatası

Cerdeng

Femtopat
Daha fazla  
Windows Update yaptım, ardından Malwarebytes ile tarama yaptım. Bundan sonra birkaç tane sorun ortaya çıktı.

İlki ve en önemlisi aygıt yöneticisine giremiyorum şu an. mmc.exe dosyası üzerinden "bu uygulama güvenliğiniz için engellendi" hatası veriyor. Servisler, olay görüntüleyicisinde de yapıyor bunu. (Resmi ekte) güvenli moddan açıp denediğimde aygıt yöneticisini açabildim. Yeni konu başlatmayı düşündüğüm olay bu.

İkincisi Windows Update hata vererek birkaç tane güncellemeyi yapmıyor. (Resmi ekte) ana güncelleme tamamlandı ama. Sürüm 2004 olarak gözüküyor şu an.

Son olarak da mesela bilgisayar ilk açıldığında bilgisayarıma, dosya gezginine tıkladığımda bariz bir bekleme oluyor. 5-10 saniye arası. Sistem SSD'de kurulu olmasına rağmen bariz bir yavaşlık var.

Malwarebytes programı da bazı şeyler tespit etti ama mesela utorent olsun, çok önceden indirilmiş programların kurulum klasörlerindeki crackler olsun bu tarz şeyler. Sistem dosyaları içinde veya tanınmadık bir şey bulamadı. Bulduklarını da sildim zaten. Virüs açısından bir sıkıntı yok gibi şimdi. Tarama sonuçları bunlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_638.jpg
    Screenshot_638.jpg
    34,2 KB · Görüntüleme: 151
  • WhatsApp Image 2020-11-06 at 19.24.24.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-06 at 19.24.24.jpeg
    101,2 KB · Görüntüleme: 166
USB'nizi hazırlayın ve aşağıda vereceğim kodlar ile bir deneme yapalım. O şekilde de olmazsa sanırım en sağlıklısı temiz kurulum yani format atmanız olur. USB oluşturma ile ilgili dikkat etmeniz gereken nokta ise kullandığınız versiyon ile USB'ye yazdıracağınız sürümün aynı olmasına dikkat edin.
Bu durumu garantiye almak için tavsiyem kullandığınız sürüme göre yeniden indirmenizdir.
Windows 10'u İndirin adresine giderek "Aracı şimdi indirin" kısmından Media Creation Tool'u indirin ve sisteminize uygun ISO dosyasıyla devam edin.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra ve USB'yi yazdırdıktan sonra Bu Bilgisayar'a girerek sürücünüzün hangi harfi aldığını kontrol edin. E:,F:,G: gibi.

Anlatacağım kısımda sürücünüzün adının E: olduğunu varsayarak yazacağım, siz kendi sürücü adınıza göre o kısmı düzenlemeyi unutmayın.

Daha sonra komut istemi CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve önce
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:E:\Sources\install.wim kodunu girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. İşlem bitince sisteminizi yeniden başlatın ve kontrol edin.

Düzelmezse yeniden komut istemini açın ve
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:E:\Sources\install.esd şeklinde girin ve işlemin tamamlanmasını bekleyip sisteminizi yeniden başlatın.

Tüm bu işlemlerden sonra tekrar kontrol sağladığınızda yine düzelmemişse aklıma gelecek olan son şey temiz kurulum yapmanız olur.

Her şey için çok teşekkür ederim. Bu gece USB'yi hazırlayıp yarın gündüz vakti de dediklerinizi uygulamaya çalışırım. C sürücüsü için temiz bir formata emin adımlarla ilerliyor gibiyim şu an :) Sonuçları buraya yazarım kesinlikle.

Yine "Source files could not be found" hatası verdi. Yeni indirdiğim ISO dosyasında "install.esd" şeklinde bulunuyor dosya. Sürümleri aynı, onu da kontrol ettim. Yalnız bu sıralarda internetten de bakarken yazdığınız komutu şu iki şekilde de gördüm.

Kod:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:E:\sources\install.wim:1

Alttaki hali de Windows Update kullanmadan denemesi içinmiş galiba. Windows Update de sorunlu olduğu için bu mantıklı geldi aslında.

Kod:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:esd:E:\Sources\Install.esd:1 /limitaccess

Çok fikrim olmadığı için bunları da deneyebilir miyim diye önce size sormak istedim. /source kısmından sonra bir değişiklik oluyor.

EDIT: Sanırsam sizin verdiğiniz komutlar ile arasında bir fark yokmuş. /limitaccess ve diğer kısaltmaları ekleyerek de denedim. Hem Rufus ile USB'ye yazdım hem de direkt ISO dosyasına sürücü yolu atadım. Her türlü "source files could not be found" hatasını aldım.

Son düzenleme:
"Görev yöneticisi > dosya > yeni görevi çalıştır > gözat" bunları yaptıktan sonra açmak istediğiniz dosyayı seçip "bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur" kutucuğunu işaretledikten sonra Tamam'a dokunursanız açılacaktır.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (106)_LI.jpg
    Ekran Görüntüsü (106)_LI.jpg
    26,7 KB · Görüntüleme: 49
Tavsiyeniz için teşekkürler ama temiz kurulum yaptım en sonunda. System32 içinden bulup "yönetici olarak çalıştır" desem de fayda etmemişti aslında. Sorun giderici, olay görüntüleyici vb. bu tarz şeylerin hepsinde bu kırmızı kutulu hata çıkıyordu. Üzerine Windows güncellemelerinde de sorun çıkınca en son sürüm ile temiz kurulum yaptım. Sanırım halloldu diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı