MMORPG oyun tavsiyesi

Gammest

Centipat
Katılım
3 Haziran 2020
Mesajlar
41
Merhaba, öncelikle yaklaşık 13 yıldır ağırlıklı olarak MMORPG oynuyorum. Oynamış olduğum oyunlar "Metin 2, Silkroad, Knight Online ve Shaiya" Sistemim ise;

i5-10400F 8 GB 3000MHz RAM, MSI H410M anakart, idarelik ASUS 1050 Ti ve M.2 3K/3K SSD mevcut.

Oyunu satın almak değil fakat oyun içi satın alımını yapmayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak günde ortalama 3-4 saat ayırabiliyorum. Gerektiği yerde oynayan arkadaşlar var ise beraber de oynayabiliriz. MMORPG veyahut oynayabileceğimi düşündüğünüz oyun tavsiyelerini siz değerli arkadaşlardan rica ederim. Saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Black Desert Online 18TL fiyatı Steam'de normal sitesinden de ulaşabilirsin. Oyun zaten 30GB üstünde bir alan kaplıyor yani oldukça zengin içeriğe sahip her zevke hitap eder canavar kesmek istiyorum dersin grind atarsın yok ben bıktım canavardan dersen lifeskill adı altında aşçılık, kimya, balıkçılık, ticaret, tarım, avcılık, toplamacılık, at eğitmenliği, korsanlık gibi gibi birçok meslek var. Oyunun grafikleri zaten MMORPG oyunlarının çok çok üzerinde hele ki karakter özelleştirmeye girmiyorum bile inanılmaz detaylı bir özelleştirme sistemi var, vücut ölçülerinden kirpik şekline ve uzunluğuna saç tellerini bile kontrol edebiliyorsun öle deyim :D ve birçok class mevcut hani gerçekten birçok class mevcut oyun devamlı güncellenen bir oyun her hafta çarşamba yeni güncelleme gelir. Etkinlik vesaire oyunda zaten her class için birçok kostüm var ve bunları istersen harmanlarsın örneğin X kostümünün şapkasını giyer y kostümünün ayakkabısını giyebilirsin. Oyun zaman ister çok hani vakit ayırman gerekir biraz AFK kalacağın çok zaman olur. P2W var mı dersen şöyle oyuncuların en çok ayrıldığı konudur bana sorarsan P2W var ama Metin 2, Knight Online gibi bir P2W yok daha çok P2S tarzında birazda class metası sorunu var ama onun haricinde devamlı güncel tutulup devasa bir açık dünyaya sahip. Bu açık dünyada birçok yer canavar hayvan var PVP kısımda eğlenceli denenebilir. En basitinden Siege var bayağı bayağı kale için savaş var klanlar kale için savaşıyor her cumartesi hafta içleri Node savaşları var PVP için çok uzun oldu zaten ayrı bir sorun olursa cevaplarım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Conqueror's Blade'i dene.

Black Desert Online 18TL fiyatı Steam'de normal sitesinden de ulaşabilirsin oyun zaten 30GB üstünde bir alan kaplıyor yani oldukça zengin içeriğe sahip her zevke hitap eder canavar kesmek istiyorum dersin grind atarsın yok ben bıktım canavardan dersen lifeskill adı altında aşçılık, kimya, balıkçılık, ticaret, tarım, avcılık, toplamacılık, at eğitmenliği, korsanlık gibi gibi birçok meslek var oyunun grafikleri zaten MMORPG oyunlarının çok çok üzerinde hele ki karakter özelleştirmeye girmiyorum bile inanılmaz detaylı bir özelleştirme sistemi var vücut ölçülerinden kirpik şekline ve uzunluğuna saç tellerini bile kontrol edebiliyorsun öle deyim :D ve birçok class mevcut hani gerçekten birçok class mevcut oyun devamlı güncellenen bir oyun her hafta çarşamba yenü güncelleme gelir etkinlik vesaire oyunda zaten her class için birçok kostüm var ve bunları istersen harmanlarsın örneğin X kostümünün şapkasını giyer y kostümünün ayakkabısını giyebilirsin oyun zaman ister çok hani vakit ayırman gerekir biraz AFK kalcağın çok zaman olur P2W var mı dersen şöyle oyuncuların en çok ayrıldığı konudur bana sorarsan P2W var ama Metin 2 Knight Online gibi bir P2W yok daha çok P2S tarzında birazda class metası sorunu var ama onun haricinde devamlı güncel tutulup devasa bir açık dünyaya sahip ve bu açık dünyada birçok yer canavar hayvan var PVP kısmıda eğlenceli deninebilir en basitinden Siege var bayağı bayağı kale için savaş var klanlar kale için savaşıyor her cumartesi hafta içleri Node savaşları var PVP için çok uzun oldu zaten ayrı bir sorun olursa cevaplarım.

Cevaplar için çok teşekkür ederim, BDO'yu duymuştum. Peki oynamak istesem yardımcı olur musunuz? Ayriyeten server sistemi var mı yoksa oyun ilk açıldığından beri aynı server mi mevcut? Yani şu an başlasam bile bu saatten sonra yetişip keyif alabilir miyim? Düşük Level farmı da mevcut mudur? Tekrar teşekkürler, saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplar için çok teşekkür ederim, BDO'yu duymuştum. Peki oynamak istesem yardımcı olur musunuz? Ayriyeten server sistemi var mı yoksa oyun ilk açıldığından beri aynı server mi mevcut? Yani şu an başlasam bile bu saatten sonra yetişip keyif alabilir miyim? Düşük Level farmı da mevcut mudur? Tekrar teşekkürler, saygılar.

Oyunun zaten en büyük artılarından biri bence tek dünya sistemi bu da şöyle oyunda zaten 13 tane server olması lazım ve her server için farklı karakter açmak zorunda değilsin. Yani 1. serverdaki karakterin ile istediğinde 10. servera geçersin sonra tekrar 1'e dönersin bu sana kalmış. PVP için arenaya girerken bile gün içinde 10-15 kez server değiştiriyorum mesela tabii. Bazı özel serverlar bir server var Arsha isminde burada oyuncular birbirlerine dilediği gibi saldırabilir, yolda slotta yani şehir dışında her yerde burası PVP serverı tabii bazı artıları var bu serverin %50 drop gibi ama diğer sunucularda öle kafasına göre kimse saldıramaz başkasında. Onun haricinde oyun yeni başlayanlar için Olvia 1 ve Olvia 2 adında sunucu oluşturmuş. Oyuna başladıktan 1 ay sonra bu Olvia'lara giremiyorsun ama Olvia'daki bir oyuncu istediği zaman başka serverlara girip tekrar Olvia'ya dönebilir. Olvia'nın avantajları da var birçok exp, buff gibi, tabii bir de sezon sunucusu adı verilen sunucular var ve zaten yeni oyuncular artık orada oynuyor. Nedeni: Bu sene gelen sezonlar yaz sezonundan, sonra güz sezonu başladı ve bu sezonlara sezon karakteri oluşturup giriyorsun. Sezon karakteri de şöyle: Sezon sunucusuna girebilmek için sezon karakterleri hariç karakterler sezon sunucusuna giremez ama sezon karakteri diğer serverlara girer ve sezon bitince otomatik olarak normal karakter olur silinmez. Sezonun espriside senin daha hızlı gelişmen için yani eski oyuncular ile aradaki farkı kapatman için yapılan bir etkinlik sezon itemleri verecek sana ve sen onları yükselteceksin ama normal itemlerden çok daha büyük bir şansla. En şanssız insan bile 1 ayda halleder yani o işi bu sayede güzel paralar kazandıran slotları dönebileceksin sezonun amacı bu zaten eski oyuncular ile farka gelecek olursak PVP için konuşayım bahsettiğim Siege ve Node savaşları 1 tane olmuyor. Cumartesi günü 5 farklı kale için savaş oluyor ve tabii her kalenin önemi aynı değil o yüzden savaşlarda çok bir güç farkıda olmuyor. Klanlarda güçlü klan zaten en iyi bölgede savaşırken gelişim klanlar denk rakiplerin olduğu mütevazı bölgeler için savaşıyor. Node savaşları da öle tier 1, 2, 3, 4 diye ayrılıyor hepsinin alıcı klanları farklı. Farm konusu da şöyle: Oyunda o kadar çok slot var ki gücüne uygun slot bulmaman imkansız. Hangisi daha faydalı diye düşünüyorsun her karakter için birçok farm alanı mevcut o yüzden zaten oyun senaryolu olduğu için ve tamamen Türkçe olduğu için oyun içerisinde oynadıkça görüyorsun. Tanıyorsun oyunu ve slotları öğretiyor sana. Skill olarak da hiçbir MMORPG ile kıyaslanamaz hani her karakterin 15-20 tane skilli var ve bunları tuş kombinasyonu ile uyguluyorsun. Shift+F gibi yardımcı olma konusunu ise hiç düşünme oyunda tonlarca gelişim klanı var. Hepsinin de Discord'u mevcut her türlü yardımı ederler ki oyunda zaten hediyeye boğucak seni en başta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun zaten en büyük artılarından biri bence tek dünya sistemi bu da şöyle oyunda zaten 13 tane server olması lazım ve her server için farklı karakter açmak zorunda değilsin. Yani 1. serverdaki karakterin ile istediğinde 10. servera geçersin sonra tekrar 1'e dönersin bu sana kalmış. PVP için arenaya girerken bile gün içinde 10-15 kez server değiştiriyorum mesela tabii. Bazı özel serverlar bir server var Arsha isminde burada oyuncular birbirlerine dilediği gibi saldırabilir, yolda slotta yani şehir dışında her yerde burası PVP serverı tabii bazı artıları var bu serverin %50 drop gibi ama diğer sunucularda öle kafasına göre kimse saldıramaz başkasında. Onun haricinde oyun yeni başlayanlar için Olvia 1 ve Olvia 2 adında sunucu oluşturmuş. Oyuna başladıktan 1 ay sonra bu Olvia'lara giremiyorsun ama Olvia'daki bir oyuncu istediği zaman başka serverlara girip tekrar Olvia'ya dönebilir. Olvia'nın avantajları da var birçok exp, buff gibi, tabii bir de sezon sunucusu adı verilen sunucular var ve zaten yeni oyuncular artık orada oynuyor. Nedeni: Bu sene gelen sezonlar yaz sezonundan, sonra güz sezonu başladı ve bu sezonlara sezon karakteri oluşturup giriyorsun. Sezon karakteri de şöyle: Sezon sunucusuna girebilmek için sezon karakterleri hariç karakterler sezon sunucusuna giremez ama sezon karakteri diğer serverlara girer ve sezon bitince otomatik olarak normal karakter olur silinmez. Sezonun espriside senin daha hızlı gelişmen için yani eski oyuncular ile aradaki farkı kapatman için yapılan bir etkinlik sezon itemleri verecek sana ve sen onları yükselteceksin ama normal itemlerden çok daha büyük bir şansla. En şanssız insan bile 1 ayda halleder yani o işi bu sayede güzel paralar kazandıran slotları dönebileceksin sezonun amacı bu zaten eski oyuncular ile farka gelecek olursak PVP için konuşayım bahsettiğim Siege ve Node savaşları 1 tane olmuyor. Cumartesi günü 5 farklı kale için savaş oluyor ve tabii her kalenin önemi aynı değil o yüzden savaşlarda çok bir güç farkıda olmuyor. Klanlarda güçlü klan zaten en iyi bölgede savaşırken gelişim klanlar denk rakiplerin olduğu mütevazı bölgeler için savaşıyor. Node savaşları da öle tier 1, 2, 3, 4 diye ayrılıyor hepsinin alıcı klanları farklı. Farm konusu da şöyle: Oyunda o kadar çok slot var ki gücüne uygun slot bulmaman imkansız. Hangisi daha faydalı diye düşünüyorsun her karakter için birçok farm alanı mevcut o yüzden zaten oyun senaryolu olduğu için ve tamamen Türkçe olduğu için oyun içerisinde oynadıkça görüyorsun. Tanıyorsun oyunu ve slotları öğretiyor sana. Skill olarak da hiçbir MMORPG ile kıyaslanamaz hani her karakterin 15-20 tane skilli var ve bunları tuş kombinasyonu ile uyguluyorsun. Shift+F gibi yardımcı olma konusunu ise hiç düşünme oyunda tonlarca gelişim klanı var. Hepsinin de Discord'u mevcut her türlü yardımı ederler ki oyunda zaten hediyeye boğacak seni en başta.
Hocam çok teşekkür ederim, sayenizde başlayacağım inşallah. Şu anda kafama çok yattı. Hazır PC'yi toplamışken oynayayım. Elinize sağlık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende MMORPG arıyorum. Guild wars 2 Black Desert Online. Bu Rise Online Knight Online aynısı grafik farkı var sadece. Bir de TR silkroad Online var cap 90 Türkiye bir firma anlaşma yapmış almış.
 
@gingylmus hocam tüm yorumlarınızı detaylıca okudum. BDO'dan korkuyorum bir çok forumda P2W olduğuna dair ibareler gördüm. 2006-2013 arası bir Metin 2 oyuncusu olarak P2W veya P2Pass var mı oyunda?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@gingylmus hocam tüm yorumlarınızı detaylıca okudum. BDO'dan korkuyorum bir çok forumda P2W olduğuna dair ibareler gördüm. 2006-2013 arası bir Metin 2 oyuncusu olarak P2W veya P2Pass var mı oyunda?
Oyunda tam anlamıyla P2W var diyemeyiz fakat para yatırıp oyun içi paraya dönüştürme imkanın var. Bunun için de fazla miktarda paralar yatırman gerekiyor. Yani çok da mantıklı değil. Onun dışında para yatırıp rahat edeceğin noktalar var fakat şart değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı