Mobil Veri Kullanımı

Hakan Sarıkurt

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, sorum şu: Telefonlarda ekran çözünürlüğü arttıkça mobil veri kullanımı da artar mı? Benim eski nesil 480p ekran çözünürlüğüne sahip Samsung akıllı telefonda 1 GB 1 ayı rahat tamamlarken, arkadaşın 1080p ekrana sahip Sony Xperia Z1 telefonda 3GB dahi yetmiyor. İki telefonun da mobil veri kullanımını birebir aynı senaryolarla test ettik. Örnek olarak; 1 dk'lık instagram gezintisi benim telefonda 500-600 kb harcarken 1080p ekranlı telefonda 6-7 mb mobil veri harcadı. Birçok kullanım senaryosunda mobil veri kullanımının 5 ila 10 kat arasında fazla olduğunu gördük. Düşündüm bunun açıklaması olarak aklıma sadece şu hipotez geldi: Ekran çözünürlüğünün artışıyla kullanılan mobil verinin de artması. Eğer bu hipotez doğruysa son çıkan quad hd(2k) ekranlı telefonlarda sadece günlük gezinti için bile(video içeriksiz) 8 gb üstü internet kotası gerecektir. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı