Mobil veri neden hızlı değil ve çekmiyor?

• Konuyu başlatan Zakli
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 76

Zakli

Picopat
Türk Telekom hattına geçeli 3 ay oldu fakat 3 aydır mobil veri için 24-680 Kbps arasında hızların üzerine çıkamadım. WhatsApp uygulamasından bile mesaj gönderemiyorum. Google siteleri veya sosyal medya uygulamalarına zaten girmek için Wi-Fi bağlantısı kullanıyorum. Sizce bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Ek bilgiler:

SIM kartta sorun olabileceğini düşünerek yeni SIM kart aldım.

Benim evimde çekmiyor ama aynı binada ve 15 metre uzaklıktaki komşunun evinde (8 Mbps) aynı binanın hiç telefon çekmemesi gereken bodrum katında (2 Mbps) bile çekiyor.

Binadan 1 km uzaklıktaki bir mesire alanında 30 Mbps bile çekiyor ama sanki bizim evde jammer var gibi sadece bizim dairede çekmiyor.

Çok garip bir durum. Eğer telefonda bir sorun olsa hiçbir yerde çekmez. Eğer Türk Telekom kaynaklı bir sorun olsa da 15 metre ileride çekmez. Yani içinden çıkılamayan bir durum haline geldi ve 3 aydır 50 GB internet full boşa gidiyor, hiç kullanamıyorum. Sorun sizce ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız kaybı sadece senin dairende yaşandığı için, lokal RF paraziti veya yapısal sinyal zayıflamasıdır.
Yani evindeki kalitesiz bir elektrikli cihaz 4G sinyalini boğuyor olabilir.

Duvarlar kalın olabilir.
Bina yapısı gereği tüm daireler aynı kalınlıkta

Hız kaybı sadece senin dairende yaşandığı için, lokal RF paraziti veya yapısal sinyal zayıflamasıdır.
Yani evindeki kalitesiz bir elektrikli cihaz 4G sinyalini boğuyor olabilir.
Sanmıyorum çünkü Türk Telekom başka cihazlar 13 mbps altına düşmüor bizim evde bile ve kaldı ki zaten sadece bizim dairede değil şehirdeki farklı lokasyonlarda da bu sorunu yaşıyorum. Ayrıca şöyle bir durum daha var, mesela ben bir konumda 5 mbps hız alıyorsam Türk Telekom kullanan farklı cihazlar aynı konumda 15 mbps alıyor. Fakat cihazımda sorun olsa herhalde bazı konularda da olsa çekmezdi. Çözemediğim ve hatta Türk Telekomun bile 3 aydır çözemediği bir sorun. Normalde sorun yok görünüyor hatta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı