Modem değiştirmeye gerek var mı?

Yer
İstanbul
TurkNet altyapısıyla 100Mbps paketten hizmet alıyorum download hızım ort. 95Mbps upload ise ort 7, 5Mbps. 20gün önce internet kablomu değiştirdim CAT5 kullanıyordum CAT6'ya geçtim fakat oyunlarda pingim 54'ten 60-70'lere çıktı ve indirirken 11Mbps hızlarda indirirken şu an maksimum 8Mbps hızla indirme işlemi yapılabiliyor bunun sebebini hala çözebilmiş değilim. Modem değiştirmem gerekirdi mi? Bu konuda ne yapılabilir?

Eğer modem eski ve miladını doldurmuşsa muhtemelen benim sorunumla aynıdır ve ben modem değiştirerek çözmüştüm. Kablo sorunu da olabilir.

Tekrar CAT5 kablo ile test edin. Belki sıkıntı kabloladadır.
CAT6'nın CAT5'ten daha iyi olduğunu öğrendikten sonra geçiş yaptım umarım kablodandır :(
Eğer modem eski ve miladını doldurmuşsa muhtemelen benim sorunumla aynıdır ve ben modem değiştirerek çözmüştüm. Kablo sorunu da olabilir.
Turktelekomdan TP-LİNK W9970-V3 modem milli modemimiz :( daha iyi bi modem almanın upload ve ms konusunda yararı olur mu ?

CAT6'nın CAT5'ten daha iyi olduğunu öğrendikten sonra geçiş yaptım umarım kablodandır :(

Turktelekomdan TP-LİNK W9970-V3 modem milli modemimiz :( daha iyi bi modem almanın upload ve ms konusunda yararı olur mu ?
Ping konusunda önceki modem ekstra kötü olmadığı sürece en fazla 1-2Ms iyileşme görürsünüz, çoğunlukla hiçbirşey değişmez, indirme ve yükleme hızlarında da aynı şekilde çok minik iyileşmeler olabilir, sizin sorununuz modemde değil de kabloda gibi duruyor.

Ping konusunda önceki modem ekstra kötü olmadığı sürece en fazla 1-2Ms iyileşme görürsünüz, çoğunlukla hiçbirşey değişmez, indirme ve yükleme hızlarında da aynı şekilde çok minik iyileşmeler olabilir, sizin sorununuz modemde değil de kabloda gibi duruyor.
+1 diyerek katılıyorum. Lütfen farklı kablo, hatta fabrikasyon çakılmış kısa bir kablo ile de deneme imkanınız var ise deneyin.

Boşuna kablo değiştirmişsin. CAT3 ve CAT5 kablo ihtiyacını rahatlıkla karşılayacaktır. Santralden ne kadar uzaksan alacağın hıza aynı oranda etki edecektir.

Boşuna kablo değiştirmişsin. CAT3 ve CAT5 kablo ihtiyacını rahatlıkla karşılayacaktır. Santralden ne kadar uzaksan alacağın hıza aynı oranda etki edecektir.
modemle binadaki hat kutusu arasında maks 30m mesafe var santrale de sanırım 50-60m. merak etmiştim bir fark eder mi diye birde sağlam bi kablo kullanmak istedim. şuanda 7.7mbps upload alıyorum cat5 kullanırken 10-11 alıyordum oyun indirirken özellikle min 10-11mbps ve 11mbps sabit hızda indiriyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı