Modem internet hızına etki eder mi?

Airties modemler altyapı değerlerini genelde yanlış gösteriyor. Bu değerler; max. ulaşılabilir hız, SNR Margin, Hat zayıflaması gibi değerler. Kopmayı güçleştiren cihazlar var elbet ama engelleyen modem yoktur. Teknoloji editörlerine para akıtıp şu Keenetic markasını pohpohladılar ama aldım modemi tırt. 10 dBi anten 3 dBi antenden daha kötü nasıl olabilir diye hayret ediyorum. Kağıt üstünde olanı değil, her zaman tecrübe yorumlarına bakarak ürün satın alın. 2.4 Ghz ve 5 Ghz bantlarıda modemin wifi ile yüksek hız sunmasında kilit rol oynuyor, bilmeyenler gelip modem bozuk yada arıza var diyebiliyor.

Sağ olun. Kablolu bağlanıyorum pek Wi-Fi ile işim yok açıkçası. Yani modem Wi-Fi'da etkili ama ethernet ile bağlantı da çok bir şey değisgirmez diyorsunuz.

Sağ olun. Kablolu bağlanıyorum pek Wi-Fi ile işim yok açıkçası. Yani modem Wi-Fi'da etkili ama ethernet ile bağlantı da çok bir şey değisgirmez diyorsunuz.
Yani belki değişme olabilir o da modeminizin kalitesine de bağlı biraz. Fakat kablosuzda büyük etki ediyor tecrübelerimden yola çıkarak

Oh be sonunda konunun ehli biri. Bilgi kirliliğinden geçilmiyor. Teşekkür ederim. Peki DSL isigi neden yesil yaniyor? Turuncu yanmasi lazim degil mi VDSL oldugu icin?

ADSL de olsa DLS de olsa VDSL de olsa binadaki telefon kutusundan gelen kabloyu genelde DSL giris portuna bagliyorsunuz, isik o porttan alinan sinyalin ya da portun sorunlu olmadigini, baglantinin oldugunu gosterirken yesil yanar. Yani genelde boyledir ama baglanti turunu(adsl, vdsl) isik uzerinden gosteren modem varsa bilmiyorum. Baglantiniz ADSL olamaz o teknolji en fazla 16 Mbit hizi destekliyor daha yuksek almak icin ya VDSL ya da fiber kullanmaniz gerek. Sizde fiber olmadigina gore ve internet hiziniz 16 Mbit veya alti olmadigina ve musteri hizmetlerinin de soyledigine gore VDSL kullaniyorsunuz.

Modemde ozellikle ariza yoksa internet hizinizi etkilemez ama sizin senaryonuza gore is degisir. Mesela evde ayni anda internet kullanan video izleyen vs 4-5 cihaz varsa hiz bolunur hatta cogu modemde multimedyaya oncelik veren ayara vardir internetten video izleyen vs cihazlara oncelik verir.

Ben mesela kendi durumum icin gittim pahali bir modem aldim, benim senaryom evde aktif olarak internete bagli cok fazla cihaz olmasi dolayisiyla oyunlarda ping degerimin yukselmesi ve packet loss yememdi, ayrica hizim 90Mbit olmasina ragmen videolarda takilma yasiyordum, modem o kadar fazla cihaz icin yetersiz kaliyordu. Yeni isimlendirmelere gore wifi 5 olan MU-MIMO(Multi user Multi in Multi out yani coklu kullanici coklu giris coklu cikis) destekli bir modem aldim, modemde de cift cekirdek + 2 yardimci islemciler var. Sorunumu cozdum internetim rahatladi resmen oyun oynarken de kafayi yemedim.

Internet saglayicilarin verdigi cogu cihaz MU-MIMO desteklemez (verdikleri cihaz WIFI6 degilse tabi o da yeni cikan AX standardinda gomulu). SU-MIMO denen eski standart dandik modemdir. 5 cihaz interneti kullaniyorsa 5ine de ayni anda veri gonderip alamaz onun yerine tek tek sirayla butun cihazlara veri gonderir bu da bazen sorun yaratir hele cihaz sayisi arttikca artik internet cozutur.

Eger evde fazla cihaz aktif internet kullaniyor ve sizin de oyunlarda ya da baglanti stabilitesi kopmalar veya baska seylerde internet kaynakli bir probleminiz varsa WIFI 6 standardinda ya da WIFI 5(AC olan) MU-MIMO(wifi 6 da bu ozellik standarttir yani bu ozelligi aramaniza gerek yok ama wifi 5 modemde bu ozellik var mi bakin cunku standart degil) bir modem almaniz sorunlarinizi hafifletecektir. Eger benim bir sikintim yok diyorsaniz modeminizi degistirmenize pek gerek yok.

(sunu da ekliyim internet hiziniz modeme bagli cihaza dogru orantili olarak her halukarda bolunur iyi bir modem kullanicinin aldigi internetin kalitesini arttirir)

Bayagi uzun oldu kusura bakma insallah yardimci olabilmisimdir.

Son düzenleme:
ADSL En fazla 16 Mbps hıza kadar destek veriyor. VDSL'de bu durum 100 Mbps. Eğer size belirtilen hız, atıyorum 50 Mbps kadar ise, ve siz sürekli ölçümlerde 30-35 arasında alıyorsanız ya modeminizin Firmware sürümü, yada modeminiz eskidir, belirttiğiniz gibi siz VDSL kullanıyor, modeminiz ADSL modem olabilir. ISS'nin bu konudaki tavrı şu, Ben sana 50 Mbps hız sunuyorum. Sana dışarıdaki kutudan evine gelen veya modeminden kullandığın hız benim problemim değil diyor.

HMM anladım sanırım deneyip görmek gerekiyor.
Yo

Olur mu öyle şey detay benim işim. Aksine zaman ayırıp çok yararlı bilgiler vermişsiniz. Evet bizim evde bir modemi bazen 3 kişi kullanabiliyor. Benim asıl sorunum hız değil aslında CS:GO'daki gecikme problemi. Sanki adamlar beni daha önce görüyor gibi veya sıktığım mermi yarım salise sonra gidiyor gibi bu da deneyimimi çok etkiliyor. Ping değerlerim normal onda bir sorun yok 40-50'lerde falan ama gecikme cok var. Dediğinize göre o bahsettiğiniz modemlerden birini alsam sorun çözülecek midir?

Hocam 40-50 ping degeri iyi sayilir packet loss falan yoksa sorun internette degil baska yerde olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…