Modem internet hızını etkiler mi?

Staine

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle 35 Mbps internet kullanıyordum ama evim santrala uzak olduğunu için genelde kesiliyordu. Hızımı 16 Mbps'e düşürdüm. Teknik serviste bu süre zarfında modemimi değiştirmiş bulundu. Modem ZTE Zxhn H168A. Hakkında iyi yorum okumadım. İnternetim arada bir hala kesiliyor. Modemi resetleyince düzeliyor. Ping degerlerim inanılmaz uçuyor. Modem degistirsem durum düzelebilir mi? Bilen var mı?

Öncelikle 35 Mbps internet kullanıyordum ama evim santrala uzak olduğunu için genelde kesiliyordu. Hızımı 16 Mbps'e düşürdüm. Teknik serviste bu süre zarfında modemimi değiştirmiş bulundu. Modem ZTE Zxhn H168A. Hakkında iyi yorum okumadım. İnternetim arada bir hala kesiliyor. Modemi resetleyince düzeliyor. Ping degerlerim inanılmaz uçuyor. Modem degistirsem durum düzelebilir mi? Bilen var mı?

Anlattığınız sorunlara göre muhtemelen modem değiştiğinizde sorun düzelir ancak 16Mbps hıza düştüğünüze göre ADSL bağlantı kullanıyorsanız ping değerleri hiçbir zaman aşırı iyi olmaz. Ama evet kesilmeler eğer ki modemden kaynaklıysa çözüm olabilir.

İyi bir modem ile kötü bir modem kesinlikle fark yaratıyor. Konunun başlığındaki sorunun cevabı "Evet, etkiler." Hem modemin içerisindeki donanım hem de yazılımı sayesinde internetiniz için daha "optimize" ayarlara ulaşabilirsiniz. Kendim A modeminde kopma, düşük hız ve bufferbloat sorunları yaşarken yeni aldığım modemde hem aldığım hızın %15-20 arttığını, sinyal kapasitesinin (doğal olarak) yükseldiğini ve bufferbloat sorunumu daha kolay çözdüğümü söyleyebilirim.

Konudaki sorununuza gelecek olursak, altyapı çok fazla önem arz ediyor bu tarz durumlarda. Hız düşürmesi ile ilgili modemlerde SNR Margin ayarı olur. Kendiniz birkaç ayarla hızınızı düşürüp daha stabil bir bağlantı sağlayabilirsiniz. Ancak elbette modemin değişmesi de durumu etkileyebilir. Sonuç olarak önemli olan ilk olarak altyapı sonrasında modem.

Öncelikle 35 Mbps internet kullanıyordum ama evim santrala uzak olduğunu için genelde kesiliyordu. Hızımı 16 Mbps'e düşürdüm. Teknik serviste bu süre zarfında modemimi değiştirmiş bulundu. Modem ZTE Zxhn H168a. Hakkında iyi yorum okumadım. İnternetim arada bir hala kesiliyor. Modemi resetleyince düzeliyor. Ping degerlerim inanılmaz uçuyor. Modem degistirsem durum düzelebilir mi? Bilen var mı?

Benzer sorun vardı modem değişince düzelmişti eğer şu an kullandığın modem eskiyse sorunu çözbilir bu arada o modemi kullandım eskiden fiber varken kötü bir modem değil kesinti falan hiç yaşamamıştım orta seviye bir modem yalnız kopmalar altyapı ile de ilgili olabilir genelde yeni binalarda bu tarz sorunlar olabiliyor.

İyi bir modem ile kötü bir modem kesinlikle fark yaratıyor. Konunun başlığındaki sorunun cevabı "evet, etkiler." hem modemin içerisindeki donanım hem de yazılımı sayesinde internetiniz için daha "optimize" ayarlara ulaşabilirsiniz. Kendim a modeminde kopma, düşük hız ve Bufferbloat sorunları yaşarken yeni aldığım modemde hem aldığım hızın %15-20 arttığını, sinyal kapasitesinin (doğal olarak) yükseldiğini ve Bufferbloat sorunumu daha kolay çözdüğümü söyleyebilirim.

Konudaki sorununuza gelecek olursak, altyapı çok fazla önem arz ediyor bu tarz durumlarda. Hız düşürmesi ile ilgili modemlerde SNR margin ayarı olur. Kendiniz birkaç ayarla hızınızı düşürüp daha stabil bir bağlantı sağlayabilirsiniz. Ancak elbette modemin değişmesi de durumu etkileyebilir. Sonuç olarak önemli olan ilk olarak altyapı sonrasında modem.

Tabii ki etkiler çok Sport bir arabaya çok kötü bir motor takmak gibi bir şey bu.

Anlattığınız sorunlara göre muhtemelen modem değiştiğinizde sorun düzelir ancak 16Mbps hıza düştüğünüze göre ADSL bağlantı kullanıyorsanız ping değerleri hiçbir zaman aşırı iyi olmaz. Ama evet kesilmeler eğer ki modemden kaynaklıysa çözüm olabilir.

Evet ping degerlerim 35 civari. Yükselmese yeter benim icin. Taahhüt iptali icin kalan fatura toplamından daha fazla istedikleri icin 4 ay idare edeceğim.

Çok sağolun cevap verdiğiniz için. 1500 TL'ye kadar modem önerisi alabilirim.

Öncelikle 35 Mbps internet kullanıyordum ama evim santrala uzak olduğunu için genelde kesiliyordu. Hızımı 16 Mbps'e düşürdüm. Teknik serviste bu süre zarfında modemimi değiştirmiş bulundu. Modem ZTE Zxhn H168a. Hakkında iyi yorum okumadım. İnternetim arada bir hala kesiliyor. Modemi resetleyince düzeliyor. Ping degerlerim inanılmaz uçuyor. Modem degistirsem durum düzelebilir mi? Bilen var mı?

Ara hızı 35 çıkart yalan o düşük hızda daha stabil internet olmuyor. Evet modem etkiler. Arada aktarıcı varsa o da etkiler.

Sana 2 tavsiyem var.
1 35 çıkar hızı.
2. olarak ZyXEL 11AX Broadcom DX3200 bu modeli al.
İçindeki Broadcom işlemci önemli olan bunu Telekom ile en stabil çalışan bu. Dolaptan 2. el alabilirsin 1000TL. Ben özellikle bunu aldım 0 sıkıntı 0 kopma 0 ping. Bana da aynı yalanlar söylendi hızım düşürülmek istendi.

Ara hızı 35 çıkart yalan o düşük hızda daha stabil internet olmuyor. Evet modem etkiler. Arada aktarıcı varsa o da etkiler.

Sana 2 tavsiyem var.
1 35 çıkar hızı.
İçindeki Broadcom işlemci önemli olan bunu Telekom ile en stabil çalışan bu. Dolaptan 2. el alabilirsin 1000TL. Ben özellikle bunu aldım 0 sıkıntı 0 kopma 0 ping. Bana da aynı yalanlar söylendi hızım düşürülmek istendi.
Hocam 35 kullandım 1 sene sonra gelip 26ya düşürdüler. Çünkü santrale çok uzak evim. Bizim ordan fibere geciyor benimde taahhütüm bitmiyor henüz. Oyundan alt yapı düzelmez. Gelen mbps arttıkça hat kopması artıyor. Modem değişince düzelir gibi hissediyorum. 35 olursa her 10 dk'da bir dsl ışığım gidiyor.

Sana 2 tavsiyem var.
1 35 çıkar hızı.
önereceğin modem intenetten alabileceğim bir şey olsa daha iyi olur.

Geri
Yukarı