Modem öneri

miwu

Nanopat
1723245368114.png

Merhaba, Türk Telekom ADSL internet hizmetindeyiz maalesef fiber altyapı desteği yok, download ve upload değeleride fotoğrafta belirttiğim gibi, Ethernet'e bağlayınca 1MB artıyor sadece. Acaba farklı modeme geçsem 5GHz alabilir miyim? Yoksa illa VDSL/Fiber mi gerek?

Şu anki modem; ZyXEL VMG3312-B10b

Aldığınız hız değerleri oldukça düşük. Farklı modem kullanarak 5 GHz bağlantı sağlayabilirsiniz. Ancak 10-15 Mbit hızları 5 GHz almanızın bir anlamı olmayacak. Alt yapınız değişene ve daha üst limitlerde hız alana kadar modeme, kabloya veya farklı bir araca yatırım yapmanız size pek bir fayda sağlamayacak maalesef.

Modemi değiştirmenin sizin için tek artısı, online oyunlarda pingin biraz daha stabil olmasıdır.

D-Smart müşterisiyim ve sizinle aynı hızları alıyorum. Elimde yaklaşık 6-7 yıllık bir modem vardı, onu Keenetic Omni DSL'le değiştirdim. Bu eski modem, yük altına girdiğinde CS2'de 1000 pingin üstünü çok rahat bir şekilde görebiliyordum. Çok büyük bir değişim beklemiyordum ama en azından yeni modemimle yük altında bu tür absürt değerleri görmüyorum.

Tabi bu herkeste işe yarayacak demek hiç doğru olmaz, test etmeniz daha iyi olur.

Kardeşim ben Vodafone Net kullanıyorum çok memlunum süper Online ile ortaklar sana tavsiyem sözleme süren bitince ya süper Online geç ya da Vodafone.
Burada super onlineı bıraktım, turkcellin kendi altyapısı bile çekmiyor, biraz sıkıntı fakat vodafonea bakarım.

Siz istediğiniz modemi alın ISS'niz size sağladığı paketteki hız değerleri neyse onu almaya devam edecekseniz. VDSL/Fiber şart.
Anladım, teşekkür ederim

Eki Görüntüle 2279818

Merhaba, Türk Telekom ADSL internet hizmetindeyiz maalesef fiber altyapı desteği yok, download ve upload değeleride fotoğrafta belirttiğim gibi, Ethernet'e bağlayınca 1MB artıyor sadece. Acaba farklı modeme geçsem 5GHz alabilir miyim? Yoksa illa VDSL/Fiber mi gerek?

Şu anki modem; ZyXEL VMG3312-B10b
Altyapınızın alabileceği maksimum değeri sorgulayabilir misiniz?
Çoğunlukla VDSL ve ADSL aynı hattan sağlanıyor, altyapınız olmasına rağmen ADSL paketi VDSL modem ile kullanıyor olabilirsiniz.

Bu adresten sorgulayabilirsiniz.

Kardeşim ben Vodafone Net kullanıyorum çok memlunum süper Online ile ortaklar sana tavsiyem sözleme süren bitince ya süper Online geç ya da Vodafone.
Vodafone ile olan özel sözleşmem gereği bir şey diyemiyorum, ama kişisel tavsiyem superonline, ben de superonline kullanıyorum.

Varsa Turknet daha iyi.

Burada super onlineı bıraktım, turkcellin kendi altyapısı bile çekmiyor, biraz sıkıntı fakat vodafonea bakarım.
Neredeyse hepsi aynı altyapıyı kullanıyor zaten, bahsettiğiniz firmalarla uğraşmanızı ASLA tavsiye etmem.
Netspeed tarzı taahhütsüz-kotasız istediğiniz zaman firmadan firmaya zıplayabileceğiniz online sözleşme ile çalışan İSP'lere göz atın.

Adam haklı, ADSL internette alabileceği hız değeri zaten yüksek değil, üstüne üstük kim bilir o ADSL altyapı kaç yıl önce çekildi bu zamana kadar eskimeyecek mi?

Yeni konular

Geri
Yukarı