Modem öneri

Eki Görüntüle 2279818

Merhaba, Türk Telekom ADSL internet hizmetindeyiz maalesef fiber altyapı desteği yok, download ve upload değeleride fotoğrafta belirttiğim gibi, Ethernet'e bağlayınca 1MB artıyor sadece. Acaba farklı modeme geçsem 5GHz alabilir miyim? Yoksa illa VDSL/Fiber mi gerek?

Şu anki modem; ZyXEL VMG3312-B10b

Arkadaşların dediği gibi bu durum aldığın hizmet ile alakalı. Modem ping, ısınma bağlantı kopması gibi nedenleri ortaya kaldırır veya büyük ölçüde azaltır. Kullandığın modem kronik sorun veya ısınan bir modem değil. Teknoloji konusunda eski ama VDSL özellikle kullandığın ADSL için fazlasıyla yeterli. Öncelikle hizmetini VDSL geçmek gerekiyor. Fiber olsaydı zaten fibere geçerdin diye tahmin ediyorum. Ama bilgin yoksa ki olmayabilir altyapı testi yapıp buraya ekleyebilirsen ekstra yardımcı oluruz. Ayrıca Türk Telekom'da kalabilirsin tek sorunu taahhüt onun dışında müşteri konusunda sıkıntı yaşamazsın altyapı kendilerine ait olduğu için ekstra zaman kaybı vs yaşamıyorsun. Fiyatları biraz tuzlu ama genel olarak artıyor fiyatlar. Elbette daha düşüğü olabiliyor. Ama ilgi ve hizmet durumları da önemli.

Altyapınızın alabileceği maksimum değeri sorgulayabilir misiniz?
Çoğunlukla VDSL ve ADSL aynı hattan sağlanıyor, altyapınız olmasına rağmen ADSL paketi VDSL modem ile kullanıyor olabilirsiniz.

Bu adresten sorgulayabilirsiniz.

Adresinizde VDSL altyapı var diyor.

Adresinizde VDSL altyapı var diyor.
O zaman VDSL internet paketine geçiş yapacaksın, modemin zaten VDSL2 destekli.
Bu paketi öneririm, kendim kullanıyorum. Upload'ın 20 Mbps olması çok avantaj sağlıyor, altyapı o kadarını desteklemese bile 14/48 şeklinde hız alıyorum.
Ayrıca referans kodu olayıyla iki tarafa da her ay 30 TL indirim sağlanıyor, geçiş yapmadan önce aklında bulunsun.
Bu tarz firmalarda taahhüt olmadığından memnun kalmadığın zaman başka firmalara 2-3 günlük bir süreçle istediğin gibi geçiş yapabiliyorsun.
Ayrıca mobil uygulamadan kullanım detaylarını, internet profilini vs. kontrol edebiliyorsun.
Ne fanboyluk yaptım ama, aslında fiyatları arttırdılar diye bir yandan diğer firmaları kontrol ediyorum xD.

Altyapı sorgusunda kaç Mbps desteklediği yazıyordu bu arada?

O zaman VDSL internet paketine geçiş yapacaksın, modemin zaten VDSL2 destekli.
Bu paketi öneririm, kendim kullanıyorum. Upload'ın 20 Mbps olması çok avantaj sağlıyor, altyapı o kadarını desteklemese bile 14/48 şeklinde hız alıyorum.
Ayrıca referans kodu olayıyla iki tarafa da her ay 30 TL indirim sağlanıyor, geçiş yapmadan önce aklında bulunsun.
Bu tarz firmalarda taahhüt olmadığından memnun kalmadığın zaman başka firmalara 2-3 günlük bir süreçle istediğin gibi geçiş yapabiliyorsun.
Ayrıca mobil uygulamadan kullanım detaylarını, internet profilini vs. kontrol edebiliyorsun.
Ne fanboyluk yaptım ama, aslında fiyatları arttırdılar diye bir yandan diğer firmaları kontrol ediyorum xD.

Altyapı sorgusunda kaç Mbps desteklediği yazıyordu bu arada?
Ne kadar desteklediğini göremedim, bana çıkan bu sayfa, yardımınız için yeniden teşekkür ederim.
1723295237360.png

Ne kadar desteklediğini göremedim, bana çıkan bu sayfa, yardımınız için yeniden teşekkür ederim.Eki Görüntüle 2280287
Desteklenen 17 Mbps VDSL. Belki sizin kabloyu yan sokaktaki kutuya vs. çekerek hızı arttırabilirler (ekiplerin gelip yapması lazım), hıza sınırda koymuş olabilirler (yine gelen ekip müdahale ediyor).

Geri
Yukarı