Modem power ışığı yanıp sönüyor

supermario33.

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2019
Mesajlar
22
Arkadaşlar sabah evden çıkarken bir sorun yoktu. Akşam eve geldim sadece power ışığı yanıp sönüyor ve internete bağlanamıyorum. Diğer ışıklar yanmıyor. Aç kapa felan yaptım ancak düzelmedi. Ttnet modem kullanıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Bazı modemlerin sinyal bulma sırasında modem power ışığı yanıp sönebilir. Sinyal bulamıyorsa sürekli yanıp sönmesi olağandır. Power ışığı sabit, sinyal aramada başka led, hat line olduğunda ayrı bir başka led yanıyorsa sorun var demektir.
 
Modeminizi 5-10 dakikalığına kapatın ve tekrar deneyin. Modem arayüzüne erişmeye çalışın, eğer varsa başka bir modemle tekrar test etmeye çalışın. Son çare müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.
 
Bir yerinde ufak bir reset tuşu vardır. Genelde açma tuşuna yakın, kürdanla falan basılabilecek, ufak bir delik içinde. Ona basılı tutun, modem fabrika ayarlarına dönsün, sonra bağlantı ayarlarını tekrar yaparsınız.
 
Bu sorunun aynısı Modemim olan ZyXEL VMG3312-B10B modelinde vardı. Sorun sadece Power ışığının yanıp sönmesiydi, eski modemime güç adaptörümü takıyorum çalışıyordu bu modeme takınca Power yanıp sönüyordu. Bu sorunun 2 çözümü var: Güç kablosu ile modemin voltajlarının tam uyuşmaması, güç adaptörünün arızalı olması. Benim sorunum güç adaptörünün voltajının az olmasıydı. Sizde ne olur bilemem ama önerim modeminiz ile hurdacıları gezip modeminize uyan güç adaptörü almanız. Hem sizin için yedekte adaptör olur hem de modeminizi denemiş olursunuz. 1 Taşta 2 kuş daha iyisi var mı:=) eğer dediklerim işe yaramıyor ise modeminizin işlemcisi yanmıştır. İşlemcinin tek tamiri işlemciyi havya ile ısıtmaktır(işlemcinin ayaklarını düzeltmek için ) "veya fön makinesi " ama tecrübesiz kişiler için önermem. Öneri: İşlemcinin yanmaması için yaz aylarında modemin içi hava alabilecek şekilde arkasına fan koymanız "küçük fanlar iş görür"
Lütfen yorumlara sana göndersem yapar mısın diye sormayın :D
 

Geri
Yukarı