Modem reboot için kısayol oluşturulabilir mi?

sDanteH

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Modem reboot yapmak için bir kısayol / .exe / tool oluşturabilir miyiz? OpenWrt için uyumlu bir modeme sahip değilim fakat çok eski bir modem de değil.

Kod olarak yeni modemler gerekir kesin.
Tarayıcı'dan modem arayüzünü açıp (bende http://192.168.1.1/) restart yapmak işinizi çözer mi?

Modemin tam modelini burada söyleyebilir miyim bilmiyorum ama ZTE Zxhn diyebilirim herhalde. Modem arayüzüne girmekle uğraşmak istemediğim için böyle bir yöntem arayışına girdim. Modem arayüzüne girme sıklığım çok az olduğu için belli bir süreden sonra oradaki şifrem sıfırlanıyor tekrar şifre al sonra arayüzü hatırla vs. sıkıldım.

Anladım. Modem SSh destekli ise yapılabilir ama jscript kısmı nasıl yapılır pek akıl yürütemiyorum.

Bir de uzaktan çalışan bir arkadaşımın yöntemini söyleyeyim. Modemin durduğu odaya akıllı şalter takmış cep telefonundan tek tuşla restart atabiliyor bilgisayara 🙂

SSH nedir pek bir bilgim yok ama arkadaşının yöntemi hoşuma gitti. Geçen gün GPT ile biraz uğraştım Postman kurdurdu, modem arayüzünden yeniden başlat tuşuna basınca jscript komutlarından nereye yönlendiriyor hangi requestler çıkıyor falan bunları takip ettirdi. Postmana manuel olarak gerekli bilgileri girdim ama bir sonuca varamadım. Ama bu işi bir kısayola dökmek büyük kolaylık olacaktır.

Anladım. Modem SSH destekli ise yapılabilir ama jscript kısmı nasıl yapılır pek akıl yürütemiyorum.

Bir de uzaktan çalışan bir arkadaşımın yöntemini söyleyeyim. Modemin durduğu odaya akıllı şalter takmış cep telefonundan tek tuşla restart atabiliyor bilgisayara 🙂

Yeni konular

Geri
Yukarı