Modem üzerinde CRC hataları birikiyor ve download hızı düşüyor

xctrailerxd

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. 8 aydır Comnet kullanıcısıyım ve oldukça memnunum. Bulunduğum konum itibarıyla gerçekten güzel hızlara ulaşabildiğim tek firma bu oldu, ama her zaman olan sorunum hiçbir zaman düzelmedi. İlk önce Türk Telekom'daydım, sonra, D-Smart, TürkNet gibi firmaları da denedim, ancak hiçbir şekilde sorunum düzelmedi. Artık problemin benim kablolarımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Rize'nin çayeli köylerinde ikamet eden birisiyim. Altyapım VDSL ve altyapı sorgulamalarında alabileceğim maksimum hız 35 Mbps olarak gözükmekte. Şu an Comnet firmasından 45 Mbps'e kadar hız alıyorum ve altyapımın desteklediği maksimum hız 51-52 Mbps olarak gözükmekte. Problemim modem üzerinde CRC hataları birikiyor ve download hızım 0.30 Mbps değerlerine kadar düşüyor. Upload hızımda herhangi bir sorun yok, zaten sadece download kısmında CRC hataları almaktayım. Sorunu nasıl düzeltebileceğim hakkında pek fikrim yok. Türk Telekom'dayken bunun arıza şikayetini yapmıştık, modem değiştirdiler vs. sorunumuz asla düzelmedi.
Not: Türk Telekom kullanırken paketimiz 35 Mbps idi, yani altyapı sorgulamalarındaki değerin üstünde bir hız almamız ile alakalı bir sorun değil, bu sorunu bütün firmalarda yaşıyorum.
İnternet hızımın normal olduğu zamanlardaki değerler;

1696767903134.png

CRC hataları fazlalaştığındaki değer;

1696768041946.png

1696768128415.png

1696769036274.png

1696769142734.png

Modemi yeniden başlattığımda hız düzelmekte fakat arada zaman geçtikçe yeniden download hızım yavaşlamakta. Sorunu nasıl çözebileceğimi bilen birileri var mı, yaşamış veya benzer sorunları yaşayan?

Dosya Ekleri

• 1696768017401.png
    1696768017401.png
    73,1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Paketinizi düşürmeyi deneyin veya modeminiz destekliyorsa SNR yükseltin. CRC hataları düşük SNR değeri ve yüksek hat zayıflaması kaynaklı olur.

Ek olarak apartman içinde ankastre kutusunda ek korozyon gevşek bağlantı varsa bu da CRC basmaya sebebiyet verir.

Paketinizi düşürmeyi deneyin veya modeminiz destekliyorsa SNR yükseltin. CRC hataları düşük SNR değeri ve yüksek hat zayıflaması kaynaklı olur.

Ek olarak apartman içinde ankastre kutusunda ek korozyon gevşek bağlantı varsa bu da CRC basmaya sebebiyet verir.
Hocam, paket ile alakası yok. 24 Mbps'de de, 35 Mbps'de de, 45 Mbps'de de aynı sorun yaşanıyor. Ek olarak, müstakil evde oturuyorum.

Hocam, paket ile alakası yok. 24 Mbps'de de, 35 Mbps'de de, 45 Mbps'de de aynı sorun yaşanıyor. Ek olarak, müstakil evde oturuyorum.

Yıllardır gözlemlediğimiz şeyler düşük SNR marjı ve yüksek hat zayıflaması kaynaklı olduğu. Bazen modemin saha dolabına uyumsuzluğu da denk gelebiliyor. Mesela MediaTek çipsetli bir modem çok yüksek CRC yazıp hattın hızını düşürürken Broadcom çipsetli bir modem çok daha stabil kalabiliyor o hatta.

Evin içinde nasıl bir kablolama var? Direk Telekom hattına mı RJ11 uç bağlı?

Yıllardır gözlemlediğimiz şeyler düşük SNR marjı ve yüksek hat zayıflaması kaynaklı olduğu. Bazen modemin saha dolabına uyumsuzluğu da denk gelebiliyor. Mesela MediaTek çipsetli bir modem çok yüksek CRC yazıp hattın hızını düşürürken Broadcom çipsetli bir modem çok daha stabil kalabiliyor o hatta.

Yok hocam, onu aslında sonradan kendim yaptım gelen hatta telefon hat kablosu bağladım.

bu sorunlar genellikle modemn kaynaklı olur yada kablo

1.çözüm : 2.el bir dx3200 al broadcom çipli olduğu için hattı daha iyi yönetir
2.çözüm : bina içindeki modeme gelen kabloda ek varsa yak1 ile bağla o ek yerlerini düzelmezse temiz eksiz cat6 kablo çektir

bunları yaparsan /80 düzelir modem ile saha dolabının uyumu çok önemli

Yok hocam, onu aslında sonradan kendim yaptım gelen hatta telefon hat kablosu bağladım.

bu sorunlar genellikle modemn kaynaklı olur yada kablo

1.çözüm : 2.el bir dx3200 al broadcom çipli olduğu için hattı daha iyi yönetir
2.çözüm : bina içindeki modeme gelen kabloda ek varsa yak1 ile bağla o ek yerlerini düzelmezse temiz eksiz cat6 kablo çektir

bunları yaparsan /80 düzelir modem ile saha dolabının uyumu çok önemli
ZTE ZXHN H168A V2 Modem kullanıyorum, TürkTelekom siyah bir modem getirmişti onuda denedik değiştirdik sorun düzelmedi.

ilk önce kabloyu yak1 ile ek yapın derim uyducularda yada elektronikçilerde olur tanesi 1 tl flndır dsl de 2 kablo var zaten yeşil ve kırmızı deneyin derim ek yaptığınız kablo telefon kablosu eve kadar gelen kalın bi kablo anladığım kadarıyla cat 5 yada cat 6 sanırsam

1696770744787.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı