Modemime bağlı onlarca yabancı cihaz var

ouzzz

Hectopat
Makaleler
1
Yer
C:\Windows\System32
Daha fazla  
Evde şu anda kimse interneti kullanmamasına rağmen film izlerken takılmaya başladı. Modem arayüzünden kimin kullandığına bakmak için girdiğimde gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Onlarca farklı Mac adresinden unknown cihaz bağlanmış ve 2 günde 300 GB veri indirmiş, 63 GB yükleme yapmış fakat bu Millenicom uygulamasında gözükmüyor yani internetten bir indirme veya yükleme yapılmamış. Bilgisayarıma bir virüs bulaştığını düşünmüyorum çünkü öyle olsa benim bilgisayarımın kullanımı olarak gözükürdü. Direkt modeme reset atıp Wi-Fi şifresini değiştirdim şu anda bağlı cihaz gözükmüyor. Nedir bu?

1708187886592.png

Evde şu anda kimse interneti kullanmamasına rağmen film izlerken takılmaya başladı. Modem arayüzünden kimin kullandığına bakmak için girdiğimde gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Onlarca farklı Mac adresinden unknown cihaz bağlanmış ve 2 günde 300 GB veri indirmiş, 63 GB yükleme yapmış fakat bu Millenicom uygulamasında gözükmüyor yani internetten bir indirme veya yükleme yapılmamış. Bilgisayarıma bir virüs bulaştığını düşünmüyorum çünkü öyle olsa benim bilgisayarımın kullanımı olarak gözükürdü. Direkt modeme reset atıp Wi-Fi şifresini değiştirdim şu anda bağlı cihaz gözükmüyor. Nedir bu?

Eki Görüntüle 2119005

Şifrenizi birisine verdiniz mi? Muhtemelen birisi bulmuş ve diğer herkese dağıtmış. Misafir çocukları. Ne yaparsın?

Eki Görüntüle 2119005

Wifi şifrelerinizi değiştirin ve MAC filtreleme koyarak sadece sizin cihazlarınızın bağlanmasını sağlayın.

Wi-Fi şifrelerinizi değiştirin ve Mac filtreleme koyarak sadece sizin cihazlarınızın bağlanmasını sağlayın.

Mac filtreleme nasıl koyuluyor? Yardımı olur belki ileride bu yüzden soruyorum.

Mahallede internetini kullanmayan kalmamış. Dua et suç işleyen çıkmasın.

Arkadaşın yerine ben korktum. Düşünsene birisi çok büyük bir şey yapıyor senin IP'nden. 😨

Technopat Haberler

Geri
Yukarı