Moderasyon Ekibinin verdiği uyarılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

NikkoBallas

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2019
Mesajlar
117
Çözümler
2
Merhabalar. Birkaç gün once "Technopat Sosyal" forumuna uzun bir süreden sonra bir konu hakkında girdim. Girmişken sevgili "Technopat Sosyal" üyelerinin sorunları ve başka konu/konular hakkında yardımcı olmak adına birkaç foruma göz attım ve gerekli konular hakkında saygı çerçevesi altında ve çok da absürt olmayan yazım kurallarıyla konuşmaya çalıştım lakin art arda neredeyse tüm yazdığım mesajlara "Yazım Hatası" uyarıları verildi. Yazım kurallarına uymayan şekilde cümle biçimi kullandığım iddia edildi ki tekrar söylüyorum çok da absürt olmayan cümlelerdi. Forum genelinde de çok iyi cümleler kurulmuyor, orta derece telefon kullanıcıları bilakis. Örnek olarak:

1.jpg
2.jpg
3.jpg


Gelelim beni asıl rahatsız eden şeye, aslında moderator ekibinin yapması gereken ve haklı olduğu bir şey; sonuç olarak kurallara aykırı işlem uyguladım, suçumu kabul ediyor ve özür diliyorum. Ama durum şu ki telefondan yazıyorum, çok fazla absürt olmadığını ve kısa cümlelerde çok fazla dikkat etmeye gerek duymadığımı bildirmek isterim.

Forumda benim dışımda çok fazla absürt konuşmalar olmuştur, bana üst üste neden uyarı veriliyor? 1 uyarı verip (en başından) söylemeleri daha iyi olmaz mıydı? Neden üst üste uyarı ve ceza yiyorum?

Bu konular beni rahatsız etti o kadar.

Moderasyon ekibi uyarı mesajlarına cevap vermeyi yasakladığı için gerekli savunma ve özürü dileyemedim, o yüzden bu konuyu açma gereği duydum.

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
telefondan yazıyorum, çok fazla absürt olmadığını ve kısa cümlelerde çok fazla dikkat etmeye gerek duymadığımı bildirmek isterim.
Merhaba, cümlelerinizi yazarken yeteri kadar dikkat etmiyorsanız bu sizinle ilgili bir durum. Mobil cihazlardan erişiyor olsanız dahi Türkçe imla kurallarına uymak zorundasınız, aksi takdirde uyarı almanız kaçınılmazdır.

Soru eklerini ayrı yazmamışsınız ve cümlelerinizin sonuna soru işareti koymamışsınız. Uyarılarınızda bir sorun görünmüyor.

Onun dışında, uyarı mesajında da belirtildiği üzere, cümleye büyük harfle başlayın ve cümleyi doğru noktalamayla bitirin. Gerekli yerlerde virgül kullanın, birden fazla cümleyi tek cümle halinde yazmayın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı