Moderasyon hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1'den fazla forumda üyeyim bu yüzden. Eğlenmek istediğim zaman Reddit'te takılıyorum.
Takım elbisemi giyip klavyemin başında katiplik yapmak istediğimde Technopat'a giriyorum.
Zira virgül koymayı unutursanız 1 hafta ban yiyebilirsiniz. Mahkemede bile katip virgül koymayı unuttuğunda 1 hafta banlamazlar herhalde. O da insan sonuçta.

Yazım kurallarına abartılı ceza verilmesini ben de desteklemiyorum, moderasyon az daha işi abartsa bizi evden alacak. Ama açıkça toxiclik yapıyorum diyorsun, ya kelimenin anlamını bilmiyorsun ya da bizimle alay ediyorsun.
 
Ben bazen ceza yiyeceğimi bile bile gereksiz mesaj atıyorum, yüzümü hiç kara çıkarmadılar sağ olsunlar. Seviyorum mod ekibini :)
 
Discord adresi yazınca "özelden yardımlaşmak" sebebiyle ban atılıyor sebebi ne olursa olsun. Saçmalığın daniskası resmen. Belki ben adamla arkadaş olacağım, belki günün nasıl geçti diye soracağım. Özel mesaj imkanı olan her profili paylaşmak yasak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda çok saçma olmaya başladılar, öyle ki birçok kişi forumu bu yüzden bırakmaya başladı.
 
Moderasyon içerisinde boş insanlar var. Konuya-içeriğe- bağlama hakim olmadan direk ceza verebiliyorlar. İşin garibi Bu keyfi cezaları şikayet edebileceğimizbir yer yok. Cezaya itiraz edince ceza verenle sohbet ediyoruz boşu boşuna. Tamam cezası kesin olan davranışlar cezalandırılabilir ama bazıları var ki mod olayı anlamdan basıyor cezayı. Vakit ayırıp cevap yazıyorum konuyu güncel tutuyorum, bilgimi paylaşıyorum ama mod gelip ban cezası verebiliyor. Sebep? Mesajın konuyla alakası yokmuş:D (aslında var)
 
Bir kaç ay öncesine kadar haksız ban atıp kabul etmeyenler vardı fakat şu anda öyle bir sorun yok. Yakın zamana kadar en ufak yazım hatasından ban yiyordum fakat bu aralar hiç karşılaşmadım. Ya artık moderatörler böyle şeylere takmıyor ya da hiç hata yapmadım.
 
Yaklaşık 1 yıl önce kendimi aşırı yalnız hissettiğim dönem içimi buraya dökmüştüm konu dışı kategorisinde, adminler taciz edilmemi troll olarak algılayıp beni 1 yıl banladılar, açtığım konuda kadınlar kucağıma atladı yazmıyordu konuda 1 tane yalan cümlem yoktu o gün aşırı kötü olduğum için yazmıştım ha çok mu gerekli tartışılır konu dışı sonuçta, gereksiz bir bandı sosyali kullanma hevesim pek kalmadı.
 
Discord adresi yazınca "özelden yardımlaşmak" sebebiyle ban atılıyor sebebi ne olursa olsun. Saçmalığın daniskası resmen. Belki ben adamla arkadaş olacağım, belki günün nasıl geçti diye soracağım. Özel mesaj imkanı olan her profili paylaşmak yasak.
Bu arada az önce mesajınızı raporladım.Gereği yapılmış. Adamlar çalışıyor.
 
Benim düşüncem şu ki kesinlikle dil kurallarına aşırı önem verdikleri kararının doğru olduğudur. Diğer kurallar çok fazla katıdır.
 
"Kullanıcı Haberleri" bölümüne genel kültürü, insan hakları, demokrasi konusunda en bilinçli moderatörler görevlendirilmeli.
Olay sırf mesaj onaylayıp, imla düzeltmekten ibaret değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı