Moderatörlerin Verdiği Cezalar Ağır Değil

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    35
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Yazım yanlışı olan mesajı alıntılama" hiçbir moderatörün gözünden kaçmıyor ama ortalık her mesajında yazım yanlışı yapıp cezasız bir şekilde devam edenlerden de geçilmiyor. :D
E raporlayın diyoruz. Tüm mesajlarında pür dikkat kesilen bazı üyeler, hala daha yazım yanlışı olan mesajı düzenleyip öyle alıntılamaları gerektiğini öğrenemediler. Ya düzeltip alıntılayın, ya da alıntılamayın. Yapılması gereken iş iki katına çıkıyor boş yere. "Alıntı yapmayıp o kişiye yazdığımı nasıl belli edeceğim?" diyorsanız da kişiyi etiketlemeniz yeterli.

Moderatörler de müneccim değil ki her konuya yazılmış yanlış mesajları görsünler. Üyeler yönetime haber verecek ki o gördüğünüz tüm hatalı mesajlar düzenlensin. Ortak çaba göstermek gerek. Tüm topu yönetime atmayın. :)

İsterseniz günde 500 rapor gönderin, gönderdiğiniz rapor geçerli ise bundan bir uyarı almazsınız. Rapor sistemini gereksiz yere inatla meşgul edenler de var, mesela birine soru sormak için onun mesajını raporlayanlar.
  • Rapor edilen mesaj: "Qwerty."
  • Rapor sebebi: "Ya konuyla alakasız biliyorum ama şey soracaktım, benim ekrana görüntü gelmiyor. Nasıl çözerim? Bilgisayarım Exper marka."
Bu güzel arkadaşlarımız da ısrarla gereksiz rapor gönderirlerse uyarılarını alıyorlar tabii.

Arkadaşım ben zaten kimsenin mesajını alıntılamıyorum, ya doğrudan mesajımı atıyorum ya da etiket sistemini kullanıyorum. Laf mı çarptırıyorsun anlamıyorum ki? 1 kere falan bu yüzden ceza yedim sonra da anlam veremeyip alıntılamayı bıraktım. Yazım yanlışı alıntılama mesajlarını tek tek avlayan moderatörler ne hikmetse doğrudan yazım yanlışını yapan mesajları göremiyor. Ben açıkçası rapor etmiyorum, rapor etmeye kalksam gördüğüm 10 mesajın 7'sini rapor etmem gerekecek.

Ben buradan çok daha büyük bir forumda yetkili oldum 3-4 sene önce, kurallar çok benzemese de ceza dağılımını adaletli bir şekilde yapıyordum. Benim mesajını alıntıladığım adamın yazdığı şeyde yazım hataları varsa ve cezayı alan o değil ben oluyorsam, onun mesajı ise sadece düzenleniyorsa burada bir dengesizlik-eşitsizlik vardır.

Ayrıca adı lazım değil, burada bir moderatörü hatalı bir konuya etiketlemiştim ve rapor etmeyi unutmuştum, sonraki göz atışımda mesajımı sildiğini ve ceza vermediğini fark etmiştim. Demek ki bazı şeyler gözardı edilebiliyor, üyeler de insan ve hata yapar. Şevk kırmaya gerek yok. O moderatörü de takdir ediyorum, hala görevini sürdürüyor kendisi :) Başka bir moderatör arkadaş da (O da görevde) cezayı basmıştı mesela. Burada biraz da güç yönetimi var.

4 tane ceza yemişim ve ilk 2'si çok saçma. Sosyalde çok katı kurallar var. Bunların düzelmesi gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılmıyorum. Kurallar oldukça katı. Çok saçma sebeplerden ban yiyoruz. Bunu yazdığım için beni banlamazlar umarım.

Türkçeyi böyle savunan bir forum daha görmedim. İlk başlarda çok kızıyordum, konu açıyorum yorumlara bakamadan ceza yiyordum. Sonra yavaş yavaş düzelttim kendimi. Sanal alem o kadar yontmuşki beni türkçe kurallarını unutmuşum. Konu açarken veya yorum yaparken google amcaya sürekli soruyorum böylemi yazılır şöylemi yazılır diye. Ancak gel gelelim bu "gereksiz mesaj" olayına.
Geçenlerde bir konu üzerinde sadece iki yorum yaptım. Biri soruydu biride cevap. Konuda biri saçma sapan yorumlar yazmış bilgisizce tavsiyelerde bulunmuştu. Rapor ettim cezayı ben yedim. O yüzden birdaha ne rapor ederim ne karışırım. Kavgayı ayırana olan oluyor.

Keşke bu soruyu benim ilk üyeliğimde sorsaymışsınız :rolleyes: (Bi ara Techopat'a ortaklık teklif edip takıntı yapan, üstüme üstüme gelen yetkili bazı arkadaşların değil görevlerini sonlandırmayı, Sosyalden atmayı bile düşünmüştüm :D)
Ama artık öyle değil, kurallar hafif gelmeye başladı bu sefer. Kuralların hafif gelmesi için gösterdiğim çabayı anlatamam size :kitapkurdu:

Özellikle yeni üye olmüş kişilere ve kurallara uymaya çalışan ancak uymakta güçlük çekenlere yardımcı olunması taraftarıyım.
Hiç unutmuyorum, ilk başlarda her ban yediğimde nerede yanlış yapıyorum diye dakikalarca düşunürdüm... Sağolsun, aldığım tek uyarı "falanca bilmem ne ayrı yazılır", yaw kardeşim, burayı biraz açsan ölür müsün demeden de edemiyordum tabi. Neyse ki hayli çaba sonrası; 40'ımızda cözdük kuralları :D
Valla ne diyeyim artık, Allah Technopat hayranı yeni üyelere yardım etsin :rolleyes:

Keşke bu soruyu benim ilk üyeliğimde sorsaymışsınız :rolleyes: (Bi ara Techopat'a ortaklık teklif edip takıntı yapan, üstüme üstüme gelen yetkili bazı arkadaşların değil görevlerini sonlandırmayı, Sosyalden atmayı bile düşünmüştüm :D)
Ama artık öyle değil, kurallar hafif gelmeye başladı bu sefer. Kuralların hafif gelmesi için gösterdiğim çabayı anlatamam size :kitapkurdu:

Özellikle yeni üye olmüş kişilere ve kurallara uymaya çalışan ancak uymakta güçlük çekenlere yardımcı olunması taraftarıyım.
Hiç unutmuyorum, ilk başlarda her ban yediğimde nerede yanlış yapıyorum diye dakikalarca düşunürdüm... Sağolsun, aldığım tek uyarı "falanca bilmem ne ayrı yazılır", yaw kardeşim, burayı biraz açsan ölür müsün demeden de edemiyordum tabi. Neyse ki hayli çaba sonrası; 40'ımızda cözdük kuralları :D
Valla ne diyeyim artık, Allah Technopat hayranı yeni üyelere yardım etsin :rolleyes:
Ben de kuralların ağır olduğuna inanmıyorun. Ama benim anketteki cevabım kısmen katılıyorum. Neden kısmen? Forum kuralları ağır değil ama moderatorler nedeniyle öyle hissediliyor. Bu tür konular bundan açılıyor. Bu kadar yorum, bu anket sonucu bu yüzden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı