Moderatörün uygun olmadığını düşündüğüm ölçüde mesajlar üzerindeki hakimiyeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gökkayahan

Kilopat
Katılım
27 Nisan 2018
Mesajlar
1.475
Makaleler
1
Çözümler
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gündüzleri iftar, geceleri sahur için sohbet konuları açılıyor; çoğunuz biliyorsunuzdur. Konunun amacı sohbet etmek, ki adı üzerinde "sahura kadar sohbet konusu". Birdi, ikiydi, ben de epey bir sayıda mesaj yazdım. Moderatörlerin ne düşündüğünü de anlatacağım bir olaya değin de aktiftim konuda.



Yahu, her soru konu değeri taşıyor mu gerçekten? Sosyal'i sorulan her şey için konuyla mı doldurmak amaç cidden? Hayır, bir de yazdığım mesaj olduğu gibi konuya aktarılmış -ben bu olaydan birkaç saat önce kalitesiz, anlatımı eksik ve kusurlu bir şekilde açılan konuların sık sık karşıma çıktığını söylemiştim @Ramazan Ö hocama, adıma açılan konu içerik olarak, amaç olarak; o kadar boş ve anlamsız duruyor ki, anlatamam. kendim, kendi adıma utandım, adıma açılan konudan. Çünkü bir mesaj olarak atmıştım. Gören, öylesine "konu oluştur" butonuna basmışım da canım istiyor diye bir şeyler yazmışım sanar. Buna rağmen özenip açıklayıcı bir mesaj yazan @Dark Lord of the Sith hocama tekrardan teşekkür ediyorum. (belki sohbet konusunda da mesajımı görmüştür diyeceğim ama ben daha gönder tuşuna bile basmadan ışık hızıyla ceza almıştım, sanmıyorum.)

Moderatörlerin yetkileri nedir, ne değildir; buna hakim değilim. Lakin moderatörün mesajımı silip yeni konu açınız diye uyarı vermeyi tercih etmesi yerine mesajımla olduğu gibi yeni bir konu açmasını etik bulmuyorum. Ne de olsa bu nihayetinde benim adıma yapılmış oluyor. eylemden önce iletişim gerekiyor diye düşünüyorum. Amacım bir şeylere isyan etmek ya da karşı çıkmak değil. @Ma'at hocama da saygı duyarım, bir şey demem. Ancak moderatör de olunsa bir şeyin amacının hepten bilinmeden yapanın adına eylemde bulunulmasını doğru bulmuyorum. Bu; herkesin hayatında, bu şekilde olmalı.

Adıma açılan konuyu (konu denilirse, hiçbir şeye de benzediği yok) buraya bırakıyorum. Mesajımı okuduğunuzda direkt bir şahsa yöneltildiğini ve amacın o an kısa bir yanıt almak olduğunu ilk okuyuşunuzda anlayacaksınızdır. Fikirlerimle bile ilgili daha elimde somut bir şey bile yokken deliymişim gibi konu açmışım, yazık bana...


Düşündüklerimi ifade edebilmişimdir, anlarsınız diye umarak noktayı koyuyorum. Moderasyonun diyeceği bir şey varsa dinlerim elbette, onun haricinde konu kilitlenebilir. Teşekkürler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı