Molex fanlar nasıl kontrol edilir?

Hocam muhtemelen sadece molex. Korkmayın elektrik faturasına çok bir etki etmez.
Peki ben ekstradan bir egzoz fan taktırdım ve bu fanda 3'lü bir soket var bunu anakartımda CHA_FAN2 portuna taksam en azından o fan'ı BİOS üzerinden kontrol edebilir miyim? Deneyip anakarta zarar vermek istemiyorum.

Peki ben ekstradan bir egzoz fan taktırdım ve bu fanda 3'lü bir soket var bunu anakartımda CHA_FAN2 portuna taksam en azından o fan'ı BİOS üzerinden kontrol edebilir miyim? Deneyip anakarta zarar vermek istemiyorum.
Deneyebilirsiniz bence. Herhangi bir zararı olacağını sanmıyorum. O kablonun tam resmi var mı?

Deneyebilirsiniz bence. Herhangi bir zararı olacağını sanmıyorum. O kablonun tam resmi var mı?

Evet 3'lü pin ve anakart görselim orada peki kasa ile gelen Molex fanlarının SW LED adlı 2 pinlik kablolarının birini de o 3'lü pinin yanındaki 2'li pin yerine taksam? Bu arada cidden sağ olun çok yardımcı oldunuz.

Dosya Ekleri

• 3'lü pin 2.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 102
  • anakart.jpg
    176,4 KB · Görüntüleme: 99
Evet, gösterdiğiniz kabloyu bağlayabilirsiniz. Kusura bakmayın gitmem gerekmişti.

Evet, gösterdiğiniz kabloyu bağlayabilirsiniz. Kusura bakmayın gitmem gerekmişti.
Ne demek efendim çok sağolun tekrardan ayrıca Sw Led adlı 2 pinlik kabloyuda bağlayabilir miyim? Ve bu fanı 3 pinlik girişe takarken molex girişini sökmem gerekiyor mu?

Ne demek efendim çok sağolun tekrardan ayrıca Sw Led adlı 2 pinlik kabloyuda bağlayabilir miyim? Ve bu fanı 3 pinlik girişe takarken molex girişini sökmem gerekiyor mu?
Evet, 3 pinliği kullanıyorsanız o fanı molexe takmamanız lazım. Sadece 3 pin bağlı olsun. SW LED kasanın ön panel bağlantılarının olduğu bir yere bağlanıyor. Oraya bakarsanız anakartta yazıyordur muhtemelen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…