Molex fanlar nasıl kontrol edilir?

ismetK0

Hectopat
Arkadaşlar geçen günlerde 3 fanlı bir bilgisayar aldım ve bunlar Fan 1-2-3-4 adlı görsel isimlerindeki şekilde bağlanmış. Fakat bu fanlar PSU'ya bağlı olduğu için tam hızda çalışıyor ve bence bu çok gereksiz. Bu fanların üzerinde 5. ve 6. fotoğraftaki gibi 2 portlu LED SW adlı bir kablo da bulunuyor. Benim isteğim tüm fanları tek bir çoklayıcı ile bir araya toplamak ve BIOS üzerinden kontrol etmek. Bu nasıl mümkün olabilir?

fan 4.jpg
fan 3.jpg
fan 2.jpg
fan.jpg
led sw.jpg,.jpg
led sww.jpg

Molex ile kontrol edemezsiniz ne yazık ki. Fanların modeli nedir? Kesin bilgi verebiliriz.
Lokitech diye bir marka var belki biliyorsunuzdur onun fanları sanırsam marka çok bilindik değiller fakat ben ekstradan bir egzoz fan taktırdım ve bu fanda 3'lü bir soket var bunu anakartımda CHA_FAN2 portuna taksam en azından o fan'ı BİOS üzerinden kontrol edebilir miyim?
Molex ile kontrol edemezsiniz ne yazık ki. Fanların modeli nedir? Kesin bilgi verebiliriz.

Lokitech diye bir marka var belki biliyorsunuzdur onun fanları sanırsam marka çok bilindik değiller fakat ben ekstradan bir egzoz fan taktırdım ve bu fanda 3'lü bir soket var bunu anakartımda CHA_FAN2 portuna taksam en azından o fan'ı BİOS üzerinden kontrol edebilir miyim?
Fanların linkini atabilir misiniz?

Fanların linkini atabilir misiniz?
Çarşıda bir bilgisayarcıdan aldım ve sadece köşede kalmış bir instagram postunda var bu fanın postu onu atsam iş görür mü?
Kontrol edemezsiniz, maksimum güçte çalışırlar.
Peki böyle günde 8-9 saat çalışsa çok elektrik yer mi?Faturaya fazla yansımasından korkuyorum.

Çarşıda bir bilgisayarcıdan aldım ve sadece köşede kalmış bir instagram postunda var bu fanın postu onu atsam iş görür mü?

Peki böyle günde 8-9 saat çalışsa çok elektrik yer mi?Faturaya fazla yansımasından korkuyorum.
Hocam muhtemelen sadece molex. Korkmayın elektrik faturasına çok bir etki etmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı