Mondial gibi motor markaları alınır mı?

mahmutabe

Centipat
Daha fazla  
Son zamanlarda Mondial, RKS Küba yuki arora motolux gibi yerli markaların Türkiye pazar payi yukseliyor ama etrafında bir kere kullanan arkadaşım Mondial almam dedi ve izledigim videolarda yok alınmaz şöyle böyle butun yerli markalar ozelinde alınmaz diyorlar bunun sebebi nedir ve genellikle Yamaha Suzuki mt vb markaları söylüyorlar bu Türk üreticileri etkiler mi?

Türkiye pazar payı yükselmesi demek onu kaliteli bir marka/ürün kılmaz.

Türk üreticiyle RKS, Mondial vgibi Türk markasının birbiriyle alakasını çözemedim. Adam almam diyorsa sebebi bariz belli. Kalite! En bariz örnek Kuba Race 125. Bu motor yeni çıktı ve tüm motorlar aynı şekilde birçok hata veriyor. Gaz yemiyor, ısınınca çalışmıyor. Alan adamlar bu motoru enjeksiyonludan karbüratöre çeviriyorlar bir dünya para harcıyorlar (ortalama 15 bin TL) yani sıfır motor alıyorsun sorunlarının çözümü için 15 bin TL para harcıyorsun, işte buna çin motoru derim. Ama her çin aynı mıdır? Değil. VOGE mesela. Çin diye almaktan vazgeçen çok insan var ama özünde kaliteli motordur. "Yuki? Nah! Çin almam!" Yuki'nin Dirty Paws olan off-road/cross modeli gayet kaliteli. Ama bu markayı iyi yöne çeker mi... Mondial Xtreme Max200. Çin malı enjeksiyonlu motorların çoğu sorunlu.
Yani RKS Mondial ve diger markalari almanin sıkıntı cikarmaz.

Peki bu saydigim RKS Mondial gibi Türk markalarını etkiler mi?
Etkilerse etkilesin dostum seni bağlayan durum var mı? Sen mi pazardan kâr payı sağlıyorsun? Bu nasıl cümle, 5 defa okudum yine anlamadım.

Son zamanlarda Mondial, RKS Küba yuki arora motolux gibi yerli markaların Türkiye pazar payi yukseliyor ama etrafında bir kere kullanan arkadaşım Mondial almam dedi ve izledigim videolarda yok alınmaz şöyle böyle butun yerli markalar ozelinde alınmaz diyorlar bunun sebebi nedir ve genellikle Yamaha Suzuki mt vb markaları söylüyorlar bu Türk üreticileri etkiler mi?

Alınmaz hocam bu tarz motorlar kalitesiz oluyor ve genelde ergenlerin elinde olduğu için guzel olmuyor TVS, bajaj ve Benelli tarzi markalar genel olarak daha güzel.

Alınmaz diye bir şey yok alınır fakat sonra ne olur bilinmez. Bir bakmışsın motor elinde kalmış. Hiç beklemediğin bir yerden arıza çıkmış. Ömürleri de çok uzun olmaz.

Motorları japon ve avrupa grubunda kaliteyle, çin ve hint grubunda fiyatla pazarlıyorlar. Türkiye'de ekonomik olarak güçsüz bir ülke olduğu için sokakta ninja400 değil de sr400 görüyoruz daha fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı