Çözüldü Monitör açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MetalBond

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, monitör ekran kartına DP ile bağlı. PC açıkken elektrik kesildi. Elektrik geri geldiğinde açtığımda monitör sinyal yok dedi. Giriş kaynağı olarak DP seçili olmasına rağmen hala açılmadı. Gri bir ekranda kaldı. Sebebi ve çözümü nedir?

Teşekkür ederim.

Çözüm
Statiklenme yaşanmış olabilir, akım gidip geldiği için her hangi bir parça arızalanmış olabilir. Statiklenme genellikle kendiliğinden geçebiliyor ama farklı cihazlar ile deneyip sorunun hangisinden kaynaklandığını görmekte fayda var.

Düzenleme: Sinyal yok yazısı geliyorsa kuvvetle muhtemelen ekran kartı portunda problem oluşmuş.
Fişleri kontrol ettiniz mi monitörün açma kapama düğmesine yanlışlıkla basmış olabilirsiniz.

Ekran kartı istifa etmişdir belki.

Hayır, PC yeni ve tuşlara basmadığıma eminim. Logo geliyor hemen ardından sinyal yok yazısı.

Ana kart üzerinden görüntü almayı denediniz mi ? Arkadaşın söylediği gibi ekran kartında arıza olabilir.
Anakarta ilk geldiğinde denemiştim olmamıştı.Sonra ekran kartına takmıştım.Baya uğraşmıştım öyle görüntü gelmişti.

Statiklenme yaşanmış olabilir, akım gidip geldiği için her hangi bir parça arızalanmış olabilir. Statiklenme genellikle kendiliğinden geçebiliyor ama farklı cihazlar ile deneyip sorunun hangisinden kaynaklandığını görmekte fayda var.

Düzenleme: Sinyal yok yazısı geliyorsa kuvvetle muhtemelen ekran kartı portunda problem oluşmuş.

Çözüm
Benim monitör Rampage ve ilk kurulumda da çok zorluk yaşamıştım. Görüntü gelmesi çok uzun sürdü ve uğraştırdı. En az 40 kere girişi DP olarak seçmiştim.

650W 80 Plus.

Sadece elektrik kesilmesiyle portta problem oluşabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…