Çözüldü Monitör açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MetalBond

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, monitör ekran kartına DP ile bağlı. PC açıkken elektrik kesildi. Elektrik geri geldiğinde açtığımda monitör sinyal yok dedi. Giriş kaynağı olarak DP seçili olmasına rağmen hala açılmadı. Gri bir ekranda kaldı. Sebebi ve çözümü nedir?

Teşekkür ederim.

Çözüm
Statiklenme yaşanmış olabilir, akım gidip geldiği için her hangi bir parça arızalanmış olabilir. Statiklenme genellikle kendiliğinden geçebiliyor ama farklı cihazlar ile deneyip sorunun hangisinden kaynaklandığını görmekte fayda var.

Düzenleme: Sinyal yok yazısı geliyorsa kuvvetle muhtemelen ekran kartı portunda problem oluşmuş.
Sadece elektrik kesintisinden sonra B350 kartımda kuzey köprülerim arızalanmıştı. Elektrik ne yazık ki beklemediğimiz yerden acı verici bir yara açabiliyor

Ekran kartının üzerindeki çalıştığını gösteren beyaz ışık yanıyor. Ekran kartında sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Sizce bu durum neden olabilir? Tüm girişleri kontrol ettim.

Kart çalışır ancak görüntü vereceği anlamına gelmeyebilir. Ekran kartını çıkarıp ana kart üzerinden görüntü almayı deneyebilirsin şuan onun dışında anlık olarak test etme imkanın pek yok sanırım. Farklı kablolar ile hem ana kart hem ekran kartından deneyebilirsin.

DP kablosunun bir yönü yok değil mi? Yani ekran kartına ya da monitöre diye bir durum yok değil mi?

Gerçekten durum çok sinir bozucu. Daha 1 hafta olmuş PC. Bir bilgisayarcının gelip bakması daha uygun olacak sanki.
Sen öncelikle ekran kartını söküp ana kart üzerinden bir dene. Bulabilirsen farklı bir kablo ile dene, bir hareket alamazsan garantiyle görüş neticede 1 haftalık diyorsun. Dışarıdan bir el sokmamakta fayda var garanti olduğu sürece.

Hepsinin dışında umarım statiklenme olmuştur ve bunun sonrasında kendiliğinden sabah kalktığında düzelmiş olabilir. Geçmiş olsun

Teşekkür ederim. Ekran kartını sökmeden anakarttan deneyemez miyim? Kusura bakmayın çok soru soruyorum

Şu an sökme imkanım pek yok da onun için sormuştum teşekkürler.
Sorun çözüldü arkadaşlar. Teşekkür ederim yardım eden herkese.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…