Mesela Ekran kartı sürücüsü otomatik güncellendiyse, Windows ekran çözünürlüğünü yanlış bir değere çekmiş olabilir. Özellikle AMD veya NVIDIA denetim panellerinde özel çözünürlük tanımlanmışsa, monitör bunu çıkış olarak alabilir ama görüntü veremez.
Ya da İki monitör birden bağlıysa (eski+yeni gibi), bazen sistem yeni monitöre yanlış çözünürlük ya da desteklemediği tazeleme hızı (örneğin 100Hz) atayabilir. Bu durumda monitör “signal out of range” gibi bir mesaj göstermezse, siyah ekran verip tamamen sessiz kalabilir.
Bir oyun ya da uygulama monitör çözünürlüğünü geçici olarak değiştirdiyse ve sistem onu hatırladıysa (örneğin 1440P'ye çekip çıktıysan), bu ayar yeniden başlattığında monitöre geçersiz bir sinyal gönderir
Ya da Monitörler bilgisayara kendilerini "tanıtır" (EDID denen bir veriyle). Eğer bu veri bozulduysa ya da bağlantı sorunluysa, bilgisayar monitörü yanlış tanır ve uyumsuz bir sinyal yollar.
Monitör kendiliğinden çözünürlük değiştirmez. Ama bilgisayar veya ekran kartı ona yanlış çözünürlük sinyali gönderebilir. Bu da monitörde "görüntü varmış gibi" siyah ekran görünmesine neden olur?
Sana soru sormuştum. Sen televizyona ne bağladın da görüntü alamadım dedin?