Çözüldü Monitör durduk yere kapanıp açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Professor_Kliq

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i7-12700H 2.70 GHz
Anakart: Micro-Star MS-1583
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060
RAM: SAMSUNG M471A1K43EB1-CWE 2x 8GB 3200 MHz
SSD: SAMSUNG MZVL41T0HBLB-00BTW 1TB
RAM
16GB
Ekran kartı
Powergate GTX 1650
Anakart
Gigabyte B450M H
İşlemci
Ryzen 5 2600
Monitörüm yaklaşık 1 yıldır durduk yere kendini kapatıp No Signal yazısı geldikten yarım saniye sonra tekrar açılıyor ve bu durum yaklaşık 3-5 saniye sürüyor. Sorun ekran kartında mı yoksa monitörde mi anlayamadım, bir türlü bazı oyunları mesela Cyberpunk 2077 oynarken bu durum çok çok nadiren yaşıyorum fakat Metro Exodus oynarken sürekli ve arka arkaya oluyor. Yani kapanıp açıldıktan birkaç saniye sonra tekrar yaşanabiliyor, sadece internette gezenirkende bazen yaşanıyor. Yaptığım işleme göre gerçekleşme sıklığı değişiklik gösteriyor, kabloda bir sorun var gibime gelmedi çünkü tutup salladığım zaman herhangi bir şey olmuyor. Eskiden bu her yaşandığında Discord yeni NVIDIA ses sürücüsü bulundu diye bildirim çıkartıyordu. Format atmayı ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırıp temiz kurulum yapmayı denedim hiçbir şey değişmedi. HDMI dönüştürücü kullanıyorum.

Çözüm
Bahsettiğim bildirim bu.

HDMI dönüştürücüyü değiştirince sorun düzeldi sayılır. Çok nadiren kapanıp açılıyor yine ama artık uzun sürmüyor.
Power Boost VK-P3303b 500W kasanın kendi güç kaynağı.

Beslemeyle ilgili bir sıkıntı mı var acaba diye düşündüm.

Ama size tavsiyem PSU'yu değiştirmeniz olacaktır. Bu konu PSU ile ilgili olsun olmasın, değiştirmeniz taraftarıyım. Daha güvenilir markalara yönelebilirsiniz. Örneğin; Seasonic, FSP, EVGA, SilverStone, High Power bu markalar arasındadır.

Beslemeyle ilgili bir sıkıntı mı var acaba diye düşündüm.

Ama size tavsiyem PSU'yu değiştirmeniz olacaktır. Bu konu PSU ile ilgili olsun olmasın, değiştirmeniz taraftarıyım. Daha güvenilir markalara yönelebilirsiniz. Örneğin; Seasonic, FSP, EVGA, SilverStone, High Power bu markalar arasındadır.

Ama sorun güç kaynağında olsa sistem tamamen kapanmaz mıydı?
Ayrıca bilgisayarın ilk geldiği sene bu sorun yoktu.

Ama sorun güç kaynağında olsa sistem tamamen kapanmaz mıydı?
Ayrıca bilgisayarın ilk geldiği sene bu sorun yoktu.
Sadece bir düşünceydi, kesin öyledir demiyorum. HDMI dönüştürücüsü de kafamı karıştırdı. HDMI ses sinyalleri de taşıyor ya, sen de oraya ses sürücüsü bulundu vs. yazmışsın. Dönüştürücü de olabilir.

Bahsettiğim bildirim bu.

HDMI dönüştürücüyü değiştirince sorun düzeldi sayılır. Çok nadiren kapanıp açılıyor yine ama artık uzun sürmüyor.

Dosya Ekleri

• resim_2023-02-13_170300708.png
    resim_2023-02-13_170300708.png
    19,3 KB · Görüntüleme: 646
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bahsettiğim bildirim bu.

sorununnun ne olduğunu biliyorum sanırım monitörün kaç hz veriyor hız aşırtma yapabiliyormusun yapıyorsan şuan açık mı eğer açıksa monitör hz yakalayamayıp kendini resetliyor olabilir kapatıp açınca düzelir ama arada yapar ytani monitörde sorun var diyebiliriz monitörün ASUS mu

sorununnun ne olduğunu biliyorum sanırım monitörün kaç hz veriyor hız aşırtma yapabiliyormusun yapıyorsan şuan açık mı eğer açıksa monitör hz yakalayamayıp kendini resetliyor olabilir kapatıp açınca düzelir ama arada yapar ytani monitörde sorun var diyebiliriz monitörün ASUS mu
bilgisayarını kapatınca monitörün güç düğmesiyle monitörüde kapatmayı unutma pc açılırken senkron çalışamadığı için oluyor

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı