Monitör ekran parlaklığı otomatik değişiyor

Lamela

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni LG monitörümde otomatik olarak ekran parlaklığı değişiyor. Tam fark ettirmese de ekranın böyle yanıp söndüğünü görebiliyorum. Daha önceden yeni almış olduğum ASUS monitörümde de bu sorun vardı ve iade etmiştim ancak bir kez daha aynı sorun varsa sorun sanırım bir ayardadır diye düşünüyorum. Otomatik parlaklık ayarlama gibi seçenekler var mı? Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vari-Bright ayarı açık olmalı.

Sorun monitörde değil monitörü bağladığınız ekran kartı yazılımındaki bir ayarda muhtemelen.

Merhaba, yeni LG monitörümde otomatik olarak ekran parlaklığı değişiyor. Tam fark ettirmese de ekranın böyle yanıp söndüğünü görebiliyorum. Daha önceden yeni almış olduğum ASUS monitörümde de bu sorun vardı ve iade etmiştim ancak bir kez daha aynı sorun varsa sorun sanırım bir ayardadır diye düşünüyorum. Otomatik parlaklık ayarlama gibi seçenekler var mı? Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bi arkadaşın bu sorunu vardı çözmüştük konuya bakıp geliyorum.

Otomatik kontrast ayarı açık olabilir.

Sorunun budur muhtemelen.

Dosya Ekleri

• aü.PNG
    aü.PNG
    74,7 KB · Görüntüleme: 1.251
  • i.PNG
    i.PNG
    30,7 KB · Görüntüleme: 1.144
  • s.PNG
    s.PNG
    47,2 KB · Görüntüleme: 1.024
Sorunun budur muhtemelen.
Hocam Intel ile ilgili hiçbir bağlantım yok sanırım.
Bunlarda işe yaramadı ne yazık ki...
Otomatik kontrast ayarı açık olabilir.
Merhabalar, kurcalarken şöyle bir şey buldum acaba bununla alakalı olabilir mi? Off'a aldım ama.
Vari-Bright ayarı açık olmalı.

Sorun monitörde değil monitörü bağladığınız ekran kartı yazılımındaki bir ayarda muhtemelen.
Biraz daha açabilir misiniz rica etsem...

Dosya Ekleri

• b3773619-f298-4fd8-95ef-60d5cc269f23.jpg
    b3773619-f298-4fd8-95ef-60d5cc269f23.jpg
    105,2 KB · Görüntüleme: 1.021
Biraz daha açabilir misiniz rica etsem...
bilgisayarımın dahili amd ekran kartı var ve tam olarak bahsettiğiniz şeye sebep oluyor.

Bir şeyler izlerken karanlık bir sahnede parlaklık düşüyor aydınlıkta artıyor ya da tam tersi hatırlayamadım, uzun zamandır kapalı. :)

Amd software>ekran>genel ekran> vari-bright.

Aynı amaçla tasarlanmış sizin de aradığınız gibi BİOS'ta, dahili gpu ayarlarında ya da monitörün takılı olduğu harici ekran kartı yazılımında bu seçenek olabilir.

Dosya Ekleri

• amd.PNG
    amd.PNG
    51,1 KB · Görüntüleme: 809
  • Ekran Görüntüsü (150).png
    Ekran Görüntüsü (150).png
    45,5 KB · Görüntüleme: 1.109
Olabilir, emin değilim. Benim dediğim ayar yok mu?
Oraya nereden ulaşabilirim acaba?
bilgisayarımın dahili amd ekran kartı var ve tam olarak bahsettiğiniz şeye sebep oluyor.

Bir şeyler izlerken karanlık bir sahnede parlaklık düşüyor aydınlıkta artıyor ya da tam tersi hatırlayamadım, uzun zamandır kapalı. :)

Amd software>ekran>genel ekran> vari-bright.

Aynı amaçla tasarlanmış sizin de aradığınız gibi BİOS'ta, dahili gpu ayarlarında ya da monitörün takılı olduğu harici ekran kartı yazılımında bu seçenek olabilir.
Nvidia için böyle bir ayar yokmuş maalesef

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı