Çözüldü Monitör görüntüsü kapanıyor ve ekran kartının fanları hızlanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

864360

Picopat
Monitör kapanıyor ama eğer bir şey seyrediyorsam onun sesi gelmeye devam ediyor veya sohbet uygulaması açık ise arkadaşlarımın sesi geliyor ve benim sesim de onlara gidiyor ama görüntü yok oluyor. Resetledikten sonra düzeliyor ama tekrar aynı şey yaşanabiliyor. RAM yerlerini de değiştirdim, ekran kartını söktüm tekrar taktım, driveri temizledim tekrar kurdum DDU ile temizledim tekrar kurdum. Bazen oyun oynarken oluyor, bir şeyler seyrederken oluyor hatta oturduğum yerden kalkıp kasanın yanından geçince bile bu sorunla karşılaşabiliyorum ve çözüme dair bir şey bulamadım.

BIOSTAR B650MP-E Pro anakart.
Colorful 4070 Super ekran kartı.
Ryzen 7500 F işlemci.

Çözüm
Uzun uğraşlar sonucu bu yöntemlerle sorunumu çözebildim. Arayan, erişme ihtiyacı duyan video üzerinden veya açıklama kısımlarından çözüm yollarına bakabilir.
İnternette araştırdığım kadarıyla bununla ilgili net bir çözüm sunan yok. İki gündür problem yaşamıyorum. OCCT testi açtığımda bile Power testi olsun Ekran Kart testi olsun 30 saniye ilerlemiyordu, şimdi sorun yaşamadım onu da denedim tekrar. Umarım daimi bir çözüm olmuştur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İlk olarak monitör kablosunda DP veya HDMI da bir sorun olmadığını kontrol ettiniz mi eğer ettiyseniz ve bir sorun yoksa. Aynı sorunu yaşayan kullanıcılar Reddit'te ekran kartının tam oturmadığını fark etmişler PCI-e slotuna ona bir bakabilirsiniz isterseniz. Güç kaynağınız yetersiz geliyor da olabilir.

İlk olarak monitör kablosunda DP veya HDMI da bir sorun olmadığını kontrol ettiniz mi eğer ettiyseniz ve bir sorun yoksa. Aynı sorunu yaşayan kullanıcılar Reddit'te ekran kartının tam oturmadığını fark etmişler PCI-e slotuna ona bir bakabilirsiniz isterseniz. Güç kaynağınız yetersiz geliyor da olabilir.
Ekran kartını çıkartıp taktım ama yine bir temassızlık seziyor olabilir tabi emin olamıyorum. Monitörü laptopa bağladığımda sorun yaşamadım. Güç kaynağında yetersizlik olmaz 850w lık almıştım.

Ekran kartının HDMI girişinde sorun olabilir eğer laptopta bir sorun çıkmadıysa. DP kablonuz varsa öyle deneyin isterseniz.
Olabilir hocam, bu da alternatif bir deneme. DP kablo edinmem gerekli. Ama sürekli olan bir şey değil. Mesela 3 saat kullandım sorun oldu. Sonra yarım saatte oluyor. Anlayamadım.

Uzun uğraşlar sonucu bu yöntemlerle sorunumu çözebildim. Arayan, erişme ihtiyacı duyan video üzerinden veya açıklama kısımlarından çözüm yollarına bakabilir.
İnternette araştırdığım kadarıyla bununla ilgili net bir çözüm sunan yok. İki gündür problem yaşamıyorum. OCCT testi açtığımda bile Power testi olsun Ekran Kart testi olsun 30 saniye ilerlemiyordu, şimdi sorun yaşamadım onu da denedim tekrar. Umarım daimi bir çözüm olmuştur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı