Monitör gövdesine arasına ölü böcek dolaşınca sistemdeki performans düşüklüğü

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarım 6 yıllık falan ve bundan 5 ay önce falan FPS'im çok iyiydi. Mesela CS:GO oynarken FPS'im 50 idi boş boş yukarı bakıyordum FPS'im 90 -100 çıkıyordu ama sonra köye gittim ve köyde monitör ile gövde arasındaki boşluğa ölü böcek doluştu. Artık bilgisayarımın fan kısmı yani sol kısmı çok ısınıp kendini zorluyor. Düzenli olarak fan temizliğini de yapıyorum ama bu FPS düşüşünü bir türlü çözemedim. Oyunlarda takılıp donma ve fanın kendini çok zorlaması çok oluyor. (Bu arada bu FPS düşüşünü sadece CS:GO'da yaşamıyorum tüm oyunlarda yaşıyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarım 6 yıllık falan ve bundan 5 ay önce falan FPS'im çok iyiydi. Mesela CS:GO oynarken FPS'im 50 idi boş boş yukarı bakıyordum FPS'im 90 -100 çıkıyordu ama sonra köye gittim ve köyde monitör ile gövde arasındaki boşluğa ölü böcek doluştu. Artık bilgisayarımın fan kısmı yani sol kısmı çok ısınıp kendini zorluyor. Düzenli olarak fan temizliğini de yapıyorum ama bu FPS düşüşünü bir türlü çözemedim. Oyunlarda takılıp donma ve fanın kendini çok zorlaması çok oluyor. (Bu arada bu FPS düşüşünü sadece CS:GO'da yaşamıyorum tüm oyunlarda yaşıyorum)
Bilgisayar ve kasanın arasındaki boşluğa böcek mi doluştu?

Elektrik süpürgesiyle temizlemeye çalışın ama içine sokmadan.

O nasıl bir başlık öyle? Monitörün anasına avradına der gibi. Bir an yanlış okudum 😅 Monitör ile gövde arası derken tam olarak neresi? Bilgisayarda ısınma problemi olabilir. Sıcaklık derecelerine bakmak lazım. Fan derken hangi fan? İşlemci üzerindeki fan mı, ekran kartı üzerindeki fanlar mı, kasa arkasındaki fan mı, yoksa kasa önündeki fanlar mı? Daha detaylı bilgi vermen lazım. Sol kısımdaki fan derken hiçbir şey anlaşılmıyor.

O nasıl bir başlık öyle? Monitörün anasına avradına der gibi. Bir an yanlış okudum 😅 monitör ile gövde arası derken tam olarak neresi? Bilgisayarda ısınma problemi olabilir. Sıcaklık derecelerine bakmak lazım. Fan derken hangi fan? İşlemci üzerindeki fan mı, ekran kartı üzerindeki fanlar mı, kasa arkasındaki fan mı, yoksa kasa önündeki fanlar mı? Daha detaylı bilgi vermen lazım. Sol kısımdaki fan derken hiçbir şey anlaşılmıyor.

Laptop kullanıyorum ve ben böyle bir başlık atmamıştım kontrol eden moderetörler değiştirmiş yani bahsetiğim kısım ESC ve F1 tuşunun üstündeki boşluk ve fan ısınıyor derken W-a-s-D tuşlarının olduğu kısmın tamamı ısınıyor ve o kısım da ekran kartı. Fan ve RAM bulunuyor.
sertdyghujıopğkjhgaywydıjo.PNG

Tam olarak nereye düştü anlamadım ? Fotosu varmı.

Bilgisayar ve kasanın arasındaki boşluğa böcek mi doluştu?

Hocam laptop.

Peki bu kasma sorununu nasıl çözebilirim boşluğa böcek dolmasından bahsetmiyorum şu an.

Ben normal masaüstü bilgisayarı sanmıştım. Laptop olunca işin boyutu değişti. Laptoptan anlayan arkadaşlar cevap verse daha iyi olur. İç donanımı hakkında pek bilgim yok. Tahmin yürütecek olursam, FPS düşüş sebebi ekran kartının fazla ısınmasından kaynaklanır. Bunun en iyi yolu Afterburner türü programlar ile oyun içindeki sıcaklık değerlerine bakmak. İşlemci çok ısınırsa zaten laptop kendini kapatır. O yüzden ekran kartı ısınması gibi duruyor problem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı