Monitör hariç 1700 TL Sistem Toplama

kingKong

Hectopat
Merhabalar. Bu sefer yeni bir sistem lazım. Bu sistem bana değil arkadaşıma olucaktı. Bir konu açmıştım tatsızlıklar olmuştu onları hallettik diyelim. Şimdi bu konuyu açıp fikir almaya karar verdim. Bu sistemi arkadaşım için toplıyacaktım ama sonra baktım para birikiyor dedim köyede alırım bu sistemden o yüzden baya kafa yoruyorum şu aralar bunun için.

Ben bu sisteme en fazla arkadaş gibi 1500-1600TL verebilirim. Çok zorlamak lazım 1700TL için mümkün mertebe 1700TL'ye dayanmasın. Bu arada tek kasa olucak monitor dahil değil.

Ben sistem oluşturdum şöyle üstten bi yazayım.

• İşlemci: Amd 6300 (Bunun tartışmasını yapmaktan sıkıldım. 6100 diyenler de var aralarındaki farkı gösteren bi foto atarlarsa bakarız ne kadar aralarında güç farkı olduğuna)
  • Anakart: MSI 970A-G46
  • Ram: Corsaır 4GB Vengeance LowProfile (Bu RAM'ler galiba diğer modele göre daha küçük bu olmazsa Corsaır ın diğer 4GBnı tercih edicem. )
  • HDD: Seagate 500GB Barrucada (Bu HDD konusunda ilerde deiştirilebilecek bi parça. Şimdilik 500GB iyidir bilgisayarda çok oyun biriktiren bi kişide değilim sorun olmaz mümkün oldkça sizin yapacağınız sistemdede 500GB olsun. )
  • KASA+PSU: Corsaır 300R 600W +80 Psulu KASA
  • Dvd Yazıcı: Samsung 40TL'lik bi ürünü vardı ondan olucak pek gerekli değiş açıkçası.
  • Ekran Kartı: HD7870 GTX660 Gtx660 Ti. Bu 3 ünden biri olabilir aşağıda detalı değineceğim bu konuya.
  • Termal macundu fanıydı vs içinde köşeye 50TL atalım. 2adet fan 1 adet termal macun iyi fikir bence bu sisteme.
  • SSD: Ben SSD konusunda şimdilik uzağım. İlerde monitörü yenilerken 120-480GB aralığında kaliteli bi SSD alırım. Böylece fiyatlarda düşer.
  • Monitör: Bende monitör bulunmakta her ne kadar 17" olsada idare edicez biraz.

Sonuçta bi oyun sistemi yani hafifte olsa gamer pc topluyoruz. Bu yüzden ekran kartı önemli bence burda seçeneklerimiz şöyle;

1. Seçenek: HD7870. Burda istediğiniz 7870'i önerebilirsiniz bütçem hepsine yetiyor. Öneriler VATAN BİLGİSAYARDAN olursa sevinirim.
2. Seçenek: GTX660, GTX660 Ti. Burda ise GTX660'da istediğinizi önerim bütçem her türlü yetiyor. Fakat 660Ti'de tek ZOTAC 660Tİ AMP!'yi maddi açıdan karşıyalabilirim.

Sonuç olarak Zotac 660Ti mi yada GTX660 veya HD7870 serisinden herhangi bi kart mı ? Hangisi daha verimli olur? Bu arada bu NVİDİA da 192bit olayı var bu beni kısıtlar mı ? Derseniz ki Gtx660Ti de şu kartı al değsin dediğiniz bi kart varsa onuda önerin bi bakayım bütçeyi ayarlarım.

Şimdiden teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum.

- - - Güncellendi - - -

Fikri olan yok mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu, arkadaşıma toplayacağım diye açtığın 3. konu. Ayrıntısıyla cevaplayacağım yine de...

6300 iyidir. Pildedriver. 6100 eskidi artık.
RAM'lerin frekansını yazmamışsın, 1866 MHz olacak.
Altı üstü HDD işte. Green serisi ve alt seviye almadıktan sonra sorun yok. SSD almıyorsun sonuçta...
Kasa da iyi.
DVD sürücü korsan oyuncular için gerekli. Ben gördüğüm yerde tekmeyi basarım.
Ekran kartı GTX 660 Ti derim. Çünkü 7950'ye yakın bir performans sunuyor.

Bu kadar basit.

Bu, arkadaşıma toplayacağım diye açtığın 3. konu. Ayrıntısıyla cevaplayacağım yine de...

6300 iyidir. Pildedriver. 6100 eskidi artık.
RAM'lerin frekansını yazmamışsın, 1866 MHz olacak.
Altı üstü HDD işte. Green serisi ve alt seviye almadıktan sonra sorun yok. SSD almıyorsun sonuçta...
Kasa da iyi.
DVD sürücü korsan oyuncular için gerekli. Ben gördüğüm yerde tekmeyi basarım.
Ekran kartı GTX 660 Ti derim. Çünkü 7950'ye yakın bir performans sunuyor.

Bu kadar basit.

Tamam teşekkürler. Son olarak eklemeden geçmeyeyim. 3.konunuz dediniz ya 1. açtığım konu kendime idi fikirlerimi söyledim forum tartışması çıktı. Ha çok yardımcı oldunuz tabii 1-2 bişi söyledim git derdini o dediğin forumlarda ara dendi. Tamam dedik hadi rahatsızlık oldu dedim. Bu sefer hem arkadaşım için hemde köye kuracağım sistem icin yardım istedim. Bu konuyu yayınladm yani konuyu açtım. Alıntı ve reklam yapıyorsunuz dediler ban cezası verdiler tamam dedim uymadık kurallara gerçi ordada nerde reklam yaptim anlayamadim. O konu derinlerde şimdi. Bende banım bitince bir daha şansımı denerim dedim. Ban süresi bitti konuyu açtım saolun bişiler önerdiniz de bu yargılama hala niye ?
Size ve forumunuza bu günden sonra iyi çalışmalar. İnşallah bi şeyler çıkarılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam teşekkürler. Son olarak eklemeden geçmeyeyim. 3.konunuz dediniz ya 1. açtığım konu kendime idi fikirlerimi söyledim forum tartışması çıktı. Ha çok yardımcı oldunuz tabii 1-2 bişi söyledim git derdini o dediğin forumlarda ara dendi. Tamam dedik hadi rahatsızlık oldu dedim. Bu sefer hem arkadaşım için hemde köye kuracağım sistem icin yardım istedim. Bu konuyu yayınladm yani konuyu açtım. Alıntı ve reklam yapıyorsunuz dediler ban cezası verdiler tamam dedim uymadık kurallara gerçi ordada nerde reklam yaptim anlayamadim. O konu derinlerde şimdi. Bende banım bitince bir daha şansımı denerim dedim. Ban süresi bitti konuyu açtım saolun bişiler önerdiniz de bu yargılama hala niye ?
Size ve forumunuza bu günden sonra iyi çalışmalar. İnşallah bi şeyler çıkarılır.

Ya bi de bari sanki bilmiyormuş ayağına yatma bari. Önce bi forumda konu açıyorsun, sonra konuyu buraya kopyalayıp yapıştırıyorsun -içinde reklamlar, linkler, çöpleriyle. Sonra da bizden o konuya cevap vermemizi bekliyorsun. İki forumdan birden hazır konulara cevap. Bu nasıl bir bencilliktir ya? Ondan sonra da suçu bize atıyorsun. Nerde reklam yaptığını bilmiyormuş.

Sana da iyi çalışmalar!

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı