Monitör hariç 50-55 bin TL sistem toplama

Bütçe
55.000₺

Eyupz

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi sosyaller,

Bütçem monitör, ekipman hariç 50-55 bin TL arasında.

Ağırlıklı olarak CS2 oynuyorum.

İşlemci olarak Intel, ekran kartı olarak NVIDIA kullanacağım. Ultra 5,7 veya i5, i7 ile RTX 5000 serisi eşlemek gibi bir düşüncem var.

Kıymetli yorumlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.

Herkese iyi Sosyaller,

Bütçem monitör, ekipman hariç 50-55 bin TL arasında.

Ağırlıklı olarak CS2 oynuyorum.

İşlemci olarak Intel, ekran kartı olarak NVIDIA kullanacağım. Ultra 5,7 veya i5, i7 ile RTX 5000 serisi eşlemek gibi bir düşüncem var.

Kıymetli yorumlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.

CS için Intel işlemci önermiyorum. Ağırlıklı olarak CS ise Ryzen 7 9700X ile RTX 5070 yapabilirsiniz @Kaze37.

Öncelikle merhabalar, istekleriniz doğrultusunda aşağıdaki görselde ki gibi bir sistem topladım. Buna göre sistem hakkında ön bilgi vereceğim aklınıza takılan sorular olursa sorabilirsiniz hocam.

İntel işlemci istediğiniz için F/P ürünü olan 14600K işlemcisini seçtim. Intel Core i5-14600K işlemcisinin AMD tarafındaki en yakın eşdeğeri, AMD Ryzen 7 7700X'tir. Her iki işlemci de oyunlarda benzer performans sergiler. Ancak Intel Core i5-14600K, daha yüksek çekirdek ve izlek sayısı sayesinde çoklu iş parçacıklı uygulamalarda, örneğin video düzenleme ve 3D render işlemlerinde, avantaj sağlayabilir. Öte yandan, AMD Ryzen 7 7700X, daha düşük TDP değeriyle daha verimli bir enerji tüketimi sunar ve AM5 soketi sayesinde gelecekteki yükseltmeler için daha uzun ömürlü bir platform sağlar. İsterseniz Amd işlemci ile uyumlu bileşenlerle de sistem toplayabilirim. Daha sonrasında devam edicek olursak anakart tarafında fiyata göre model seçtim. Gigabyte B760 DS3H AX, güncel Intel işlemcilerle uyumlu, güçlü bağlantı seçenekleri ve modern bellek desteği sunan, fiyat/performans açısından cazip bir anakarttır. Teknik detaylar için linke tıklayıp bakabilirsiniz. Gainward GeForce RTX 5070 Python III Ekran kartına gelicek olursak o fiyat aralığında ki bence en iyi ve kaliteli ekran kartını seçtim. Kullanıcı geri bildirimlerine göre, kart oyun sırasında 60–70°C arasında sabit bir sıcaklıkta çalışıyor ve boost hızlarında istikrarlı bir performans sergiliyor. Önceki sürücülerde bazı kararsızlıklar yaşansa da, son güncellemelerle bu sorunlar büyük ölçüde giderilmiş durumda. Soğutma açısından fiyatına göre gayet iyi olup 3 adet fanı bulunmaktadır. Ramlere gelicek olursak 32 GB dual kit tercih ettim. Fiyatına göre gayet iyi olup yanılmıyorsam bu RAM kitlerinde kullanılan yonga türü genellikle SK Hynix'in A-Die veya M-Die serileridir. Performans ve kalite açısından fiyatına göre çok iyidir. SSD ye gelicek olursak teknik özellikleri;
Sıralı Okuma/Yazma Hızı: 7.000 MB/s okuma, 6.500 MB/s yazma,
Rastgele Okuma/Yazma IOPS: 900.000 IOPS okuma, 1.000.000 IOPS yazma,
Dayanıklılık: 400 TBW (Terabyte Written),
MTBF: 1.5 milyon saat,
Garanti: 5 yıl

Şeklinde olup f/p ürünüdür.
Kasa konusuna gelicek olursak Anakartla uyumlu olup ikiside Micro-ATX'dir. Fiyata göre en uygun kasalardan biridir. 650W güç kaynağı ve toz filtresi vardır, ayrıca kasada maximum 6 fan yuvası dahili olarak da 4 adet RGB fan gelmektedir. Ayrıca kasada temperli cam bulunmaktadır. CPU Soğutmasına gelicek olursak F/P olarak hava soğutma olarak en iyilerinden 3-4 bin liralık sıvı soğutmalar ile nerdeyse kafa kafayadır, başlıca artılarından biri ise Çift FANLI ve KULE TİPİ olmasıdır.
Eki Görüntüle 2492367
İlk defa bir sistem toplamayı bukadar iyi anlatan kafada soru bırakmayan bir mesaj görüyorum. Yani diyecek bişi yok ama amd işlemciler sanki daha uzun ömürlü olacaktır.

İlk defa bir sistem toplamayı bu kadar iyi anlatan kafada soru bırakmayan bir mesaj görüyorum. Yani diyecek bir şey yok ama AMD işlemciler sanki daha uzun ömürlü olacaktır.

Öncelikle merhaba, istekleriniz doğrultusunda aşağıdaki görselde ki gibi bir sistem topladım. Buna göre sistem hakkında ön bilgi vereceğim aklınıza takılan sorular olursa sorabilirsiniz hocam.

Intel işlemci istediğiniz için F/P ürünü olan 14600k işlemcisini seçtim. Intel Core i5-14600K işlemcisinin AMD tarafındaki en yakın eşdeğeri, AMD Ryzen 7 7700X'tir. Her iki işlemci de oyunlarda benzer performans sergiler. Ancak Intel Core i5-14600K, daha yüksek çekirdek ve izlek sayısı sayesinde çoklu iş parçacıklı uygulamalarda, örneğin video düzenleme ve 3D render işlemlerinde, avantaj sağlayabilir. Öte yandan, AMD Ryzen 7 7700X, daha düşük TDP değeriyle daha verimli bir enerji tüketimi sunar ve AM5 soketi sayesinde gelecekteki yükseltmeler için daha uzun ömürlü bir platform sağlar. İsterseniz AMD işlemci ile uyumlu bileşenlerle de sistem toplayabilirim. Daha sonrasında devam edecek olursak anakart tarafında fiyata göre model seçtim. Gigabyte B760 DS3H AX, güncel Intel işlemcilerle uyumlu, güçlü bağlantı seçenekleri ve modern bellek desteği sunan, fiyat/performans açısından cazip bir anakarttır. Teknik detaylar için linke tıklayıp bakabilirsiniz. Gainward GeForce RTX 5070 Python III ekran kartına gelecek olursak o fiyat aralığında ki bence en iyi ve kaliteli ekran kartını seçtim. Kullanıcı geri bildirimlerine göre, kart oyun sırasında 60–70°c arasında sabit bir sıcaklıkta çalışıyor ve Boost hızlarında istikrarlı bir performans sergiliyor. Önceki sürücülerde bazı kararsızlıklar yaşansa da, son güncellemelerle bu sorunlar büyük ölçüde giderilmiş durumda. Soğutma açısından fiyatına göre gayet iyi olup 3 adet fanı bulunmaktadır. RAM'lere gelecek olursak 32 GB Dual kit tercih ettim. Fiyatına göre gayet iyi olup yanılmıyorsam bu RAM kitlerinde kullanılan yonga türü genellikle SK Hynix'in a-die veya m-die serileridir. Performans ve kalite açısından fiyatına göre çok iyidir. SSD ye gelecek olursak teknik özellikleri;
sıralı Okuma/Yazma hızı: 7.000 MB/s okuma, 6.500 MB/s yazma,
Dayanıklılık: 400 TBW (Terabyte written),
Mtbf: 1.5 milyon saat,

Şeklinde olup F/P ürünüdür.
Kasa konusuna gelecek olursak anakartla uyumlu olup ikisi de Micro-ATX'dir. Fiyata göre en uygun kasalardan biridir. 650W güç kaynağı ve toz filtresi vardır, ayrıca kasada maximum 6 fan yuvası dahili olarak da 4 adet RGB fan gelmektedir. Ayrıca kasada temperli cam bulunmaktadır. CPU Soğutmasına gelecek olursak F/P olarak hava soğutma olarak en iyilerinden 3-4 bin liralık sıvı soğutmalar ile neredeyse kafa kafayadır, başlıca artılarından biri ise çift fanlı ve kule tipi olmasıdır.
Eki Görüntüle 2492367

Hocam emeklerinize sağlık çok teşekkür ederim işlemci olarak sizce AMD kullanmak daha mı uzun ömürlü ve faydalı olur.

Hocam emeklerinize sağlık çok teşekkür ederim işlemci olarak sizce AMD kullanmak daha mı uzun ömürlü ve faydalı olur.

Hocam Intel'in LGA 1700 soketi şu an ölü soket. AM5 soket de 9950x3D ve 9900x3D yeni çıktı onunda devri bitiyor gibi ama hala devam ediyor yani yeni bir işlemci çıkarırlar mı bilmiyorum. Oyun performansı olarak AMD'nin önbelleği ön plana çıkıyor ve bu sayede FPS oyunlarında yüksek değerler görebiliyorsunuz. i5 14600Knın tek çekirdek performansı daha iyi diye biliyorum.

Öncelikle merhaba, istekleriniz doğrultusunda aşağıdaki görselde ki gibi bir sistem topladım. Buna göre sistem hakkında ön bilgi vereceğim aklınıza takılan sorular olursa sorabilirsiniz hocam.

Intel işlemci istediğiniz için F/P ürünü olan 14600k işlemcisini seçtim. Intel Core i5-14600K işlemcisinin AMD tarafındaki en yakın eşdeğeri, AMD Ryzen 7 7700X'tir. Her iki işlemci de oyunlarda benzer performans sergiler. Ancak Intel Core i5-14600K, daha yüksek çekirdek ve izlek sayısı sayesinde çoklu iş parçacıklı uygulamalarda, örneğin video düzenleme ve 3D render işlemlerinde, avantaj sağlayabilir. Öte yandan, AMD Ryzen 7 7700X, daha düşük TDP değeriyle daha verimli bir enerji tüketimi sunar ve AM5 soketi sayesinde gelecekteki yükseltmeler için daha uzun ömürlü bir platform sağlar. İsterseniz AMD işlemci ile uyumlu bileşenlerle de sistem toplayabilirim. Daha sonrasında devam edecek olursak anakart tarafında fiyata göre model seçtim. Gigabyte B760 DS3H AX, güncel Intel işlemcilerle uyumlu, güçlü bağlantı seçenekleri ve modern bellek desteği sunan, fiyat/performans açısından cazip bir anakarttır. Teknik detaylar için linke tıklayıp bakabilirsiniz. Gainward GeForce RTX 5070 Python III ekran kartına gelecek olursak o fiyat aralığında ki bence en iyi ve kaliteli ekran kartını seçtim. Kullanıcı geri bildirimlerine göre, kart oyun sırasında 60–70°c arasında sabit bir sıcaklıkta çalışıyor ve Boost hızlarında istikrarlı bir performans sergiliyor. Önceki sürücülerde bazı kararsızlıklar yaşansa da, son güncellemelerle bu sorunlar büyük ölçüde giderilmiş durumda. Soğutma açısından fiyatına göre gayet iyi olup 3 adet fanı bulunmaktadır. RAM'lere gelecek olursak 32 GB Dual kit tercih ettim. Fiyatına göre gayet iyi olup yanılmıyorsam bu RAM kitlerinde kullanılan yonga türü genellikle SK Hynix'in a-die veya m-die serileridir. Performans ve kalite açısından fiyatına göre çok iyidir. SSD ye gelecek olursak teknik özellikleri;
sıralı Okuma/Yazma hızı: 7.000 MB/s okuma, 6.500 MB/s yazma,
Dayanıklılık: 400 TBW (Terabyte written),
Mtbf: 1.5 milyon saat,

Şeklinde olup F/P ürünüdür.
Kasa konusuna gelecek olursak anakartla uyumlu olup ikisi de Micro-ATX'dir. Fiyata göre en uygun kasalardan biridir. 650W güç kaynağı ve toz filtresi vardır, ayrıca kasada maximum 6 fan yuvası dahili olarak da 4 adet RGB fan gelmektedir. Ayrıca kasada temperli cam bulunmaktadır. CPU Soğutmasına gelecek olursak F/P olarak hava soğutma olarak en iyilerinden 3-4 bin liralık sıvı soğutmalar ile neredeyse kafa kafayadır, başlıca artılarından biri ise çift fanlı ve kule tipi olmasıdır.
Eki Görüntüle 2492367

Bir sorum daha olacak hocam; genellikle 1080p CS2 oynayacağım, 5070 ekran kartı 14600k ile veya (kullanmayı tercih ettiğimizi varsayarak) AMD ile herhangi bir darboğaz yapar mı?

1747479259407.png

Gördüğünüz gibi benim aklımdaki işlemci ryzen 7 9700x fps değerleride bu şekilde.

Yeni konular

Geri
Yukarı