Monitör ışığı mavi olmasına rağmen görüntü yok

J1ngle

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, birkaç gün önce monitörün yerini değiştirip bir şeyler izleyecektim. Monitörün yerini değiştirirken kasayı biraz sarstım ondan sonra kasadaki bağlantıları kontrol ederken yanlışlıkla PSU'nun anahtarını kapattım. Ne olduysa ondan sonra oldu. İlk başta bilgisayar boot ettikten sonra Windows ekranı gelmeden görüntü kesiliyordu (ama yükleme ekranı gözüküyordu). Ondan bir gün sonra hiç görüntü gelmemeye başladı. Bilgisayarda her şey stabil gözüküyor monitör ışığı da yanıyor ama sinyal yok deyip turuncu oluyor sonra geri mavi, sinyal yok... Bulabildiğim her çözümü denedim:
  • - RAM'leri söküp taktım.
  • - RAM'leri söküp çalıştırdım.
  • - BIOS pilini çıkarıp yarım saat bir saat bekledim.
  • - CMOS'u sıfırladım.
  • - Ekran kartsız çalıştırdım (işlemcide görüntü işleme birimi olmadığından anakartta görüntü çıkışı da yok yani deneyemedim.)
  • - İşlemcisiz bile çalıştırdım.
  • - Belki kablo bozuktur diye DP'u çıkarıp HDMI taktım.
  • *Arkadaşımın ekran kartını denedim
  • *Arkadaşımın RAMlerini denedim
Monitör çalışıyor kontrol ettim ama durum hala aynı lütfen yardım edin.

Sistemim:
  • İşlemci: AMD FX-8320
  • RAM: Hyper-X beast 16 GB(2x8)
  • Ekran Kartı: MSI RX-480 8G
  • Anakart: MSI 970 Gaming
  • PSU: KCAS-650W 80+Gold
Günlerdir bir cevap bile yazılmadı. konuya hakim birileri var mı? @Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Denenecek her şeyi yapmışsınız. Ekstra deneyin diyebileceğimiz birşey kalmamış. Günlerdir bu yüzden cevap alamamış olabilirsiniz. Bu durumda başka ekran kartıyla bile denemişsiniz sorununuz anakartınız olabilir. Tabiri caizse sanırım anakartınız topu atmış. Bu tarz ani elektrik kesintilerinde aniden kapanmasına sistem parçaları zarar görebilir. Malesef buna PSU anahtarından kapatma işlemi de dahil.

Sorun Çözüldü PC'yi Media Markt'a götürdüm ve orda çalıştı görüntü çıkış portlarının sadece biri çalışıyormuş (2. HDMI portu). Ama anlamadığım bir şey var arkadaşımın ekran kartını denediğimde neden görüntü alamadım

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı