Monitör kablosunu üçlü prize takınca şalter atıyor

efegerger

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba. Ben bir üçlüye hem laptop güz kaynağını takıyorum hem de monitör kablosunu takıyorum. Sonra 10 15 dakika sonra şalter en alttan elektrik odasından atıyor. Her şeyi değiştirdim fakat çözüm olmadı. Degistirdiklerim; monitör kablosu, üçlü, laptop güç kaynağı.

Her şeyi değiştirip denediğinize göre 3'lü prizin bağlı olduğu prizde bir sorun var gibi gözüküyor. Normal şartlarda güç kaynağı ve monitör prize o kadar çok yük bindirmez ama arada bir kısa devre falan olma ihtimali var. İşten anlayan bir elektrikçi çağırsanız iyi olur bence.

Merhaba. Hocam; üçlü çoklayıcı prize bağlı bu yükler ev tesisatındaki KAR ve otomatı gecikmeli/ani düşürecek kadar aşırı güçte değildir. Zaten kullanıcı tarafında cihaz ve elektrikli gereç bazında yapılması gereken değişiklikleri de yapmışsınız. İyi bir elektrikçi çağırın, iç tesisatla ilgili gerekli tespitleri o yapsın.

Örneğin kaçak akım röleleri bazen kendi iç arızalarıyla nedensiz olarak atabilir, Priz-fiş bağlantılarında küçük arklar evdekiler farkında olunmadan oluyorsa kaçak akım röleleri yine atar. Ancak faz ve nötr kısa devrelerinde KAR ve otomatın her ikisi birlikte düşer.. Kolay gelsin.

Her şeyi değiştirip denediğinize göre 3'lü prizin bağlı olduğu prizde bir sorun var gibi gözüküyor. Normal şartlarda güç kaynağı ve monitör prize o kadar çok yük bindirmez ama arada bir kısa devre falan olma ihtimali var. İşten anlayan bir elektrikçi çağırsanız iyi olur bence.

Prizide değiştirdim hocam durum yine aynı.

Merhaba. Hocam; üçlü çoklayıcı prize bağlı bu yükler ev tesisatındaki KAR ve otomatı gecikmeli/ani düşürecek kadar aşırı güçte değildir. Zaten kullanıcı tarafında cihaz ve elektrikli gereç bazında yapılması gereken değişiklikleri de yapmışsınız. İyi bir elektrikçi çağırın, iç tesisatla ilgili gerekli tespitleri o yapsın.

Örneğin kaçak akım röleleri bazen kendi iç arızalarıyla nedensiz olarak atabilir, Priz-fiş bağlantılarında küçük Ark'lar evdekiler farkında olunmadan oluyorsa kaçak akım röleleri yine atar. Ancak faz ve nötr kısa devrelerinde KAR ve otomatın her ikisi birlikte düşer. Kolay gelsin.

Peki hocam bunu elektrikçi çağırmadan düzeltemez miyim?

Monitör ve laptop bağlıysa sadece o prize sigortayı kontrol edin kaç amperlik ilk başta.
hocam adaptörün üstünde 100-240v 1.5 a mönitörün kablosunda 10a 250v yazıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı