Monitör mü yoksa ekran kartı mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
Asus prime b350m-a
Msi ventus xs gtx1650 4gb
Msi g244f 170hz gaming monitör
Kingston hyperx 2400mhz 16gb (2x8) ddr4
Aerocool 600watt
Samsung 960 evo 250gb m.2 ssd
Gigabyte 120gb sata ssd
Wd blue 7200rpm 1tb desktop hdd 2x
Merhaba. Yakın zamanda bilgisayarıma küçük yükseltmeler yapmak istiyorum. Ama bir türlü karar veremedim. Bütçem 5000TL civarında. Ekran kartı alsam, monitörü daha sonra alsam diye düşünüyorum, bir yandan monitör al geç kafasındayım. Ağırlıklı olarak Call of Duty Warzone oynuyorum. En düşük ayar 40 ile 60FPS arası sizce ne yapmalıyım.

ASUS VP247t 60Hz monitör.
ASUS B350M-A anakart.
ASUS GTX 1050 Ti 4 GB.
AMD Ryzen 5 1600X.
Kingston 2400MHz 16 GB DDR4.
Samsung 960 EVO 250GB M.2 SSD.
2X WD blue 7200RPM 1TB HDD.
Gigabyte 120GB SATA SSD.

Merhaba. Yakın zamanda bilgisayarıma küçük yükseltmeler yapmak istiyorum. Ama bir türlü karar veremedim. Bütçem 5000TL civarında. Ekran kartı alsam, monitörü daha sonra alsam diye düşünüyorum, bir yandan monitör al geç kafasındayım. Ağırlıklı olarak Call of Duty Warzone oynuyorum. En düşük ayar 40 ile 60FPS arası sizce ne yapmalıyım.

ASUS VP247t 60Hz monitör.
ASUS B350M-A anakart.
ASUS GTX 1050 Ti 4 GB.
AMD Ryzen 5 1600X.
Kingston 2400MHz 16 GB DDR4.
Samsung 960 EVO 250GB M.2 SSD.
2X WD blue 7200RPM 1TB HDD.
Gigabyte 120GB SATA SSD.

40FPS aldıktan sonra istersen 240Hz ile oyna bir şey değişmez ben tercihimi ekran kartından yana kullanırdım.

Kullanım amacınıza bağlı aslında, daha çok Valorant, LoL, Cs gibi oyunları oyunuyorsanız 144Hz veya daha üstü bir monitör daha iyi bir seçim olur ama genelde hikayeli oyunlar oynuyorsanız ana parçalardan yükseltme yapılmalı.
Elinizde ki ekran kartını satıp ikinci elden Rx 6600 yada Rtx 3060 alınabilir ama güç kaynağıda bilmemiz lazım ve işlemcide değişmesi gerek. Bu dediğim ekran kartları, işlemci için çok ağır gelir yani düşük kalır, baya bir darboğaz yersiniz, ekran kartının tam verimi alınmaz ama işlemci yükseltmeside sonraya bırakılabilir.

Kullanım amacınıza bağlı aslında, daha çok Valorant, LoL, CS gibi oyunları oyunuyorsanız 144Hz veya daha üstü bir monitör daha iyi bir seçim olur ama genelde hikayeli oyunlar oynuyorsanız ana parçalardan yükseltme yapılmalı.
Elinizde ki ekran kartını satıp ikinci elden RX 6600 ya da RTX 3060 alınabilir ama güç kaynağıda bilmemiz lazım ve işlemcide değişmesi gerek. Bu dediğim ekran kartları, işlemci için çok ağır gelir yani düşük kalır, bayağı bir darboğaz yersiniz, ekran kartının tam verimi alınmaz ama işlemci yükseltmeside sonraya bırakılabilir.

CS, Valorant gibi oyunlarda FPS sorunum yok ağırlıklı battleroyale oyunları oynuyorum ve düşük FPS sorunları yaşıyorum. Dediğiniz gibi RTX 3060 için bu işlemci düşük kalıyor. İşlemci ye uygun 2060 Super düşünüyorum. Bütçem kısıtlı o yüzden işlemci yükseltemem.

PSU 600watt yazmayı unutmuşum helal edin:)

CS, Valorant gibi oyunlarda FPS sorunum yok ağırlıklı battleroyale oyunları oynuyorum ve düşük FPS sorunları yaşıyorum. Dediğiniz gibi RTX 3060 için bu işlemci düşük kalıyor. İşlemci ye uygun 2060 Super düşünüyorum. Bütçem kısıtlı o yüzden işlemci yükseltemem.

PSU 600watt yazmayı unutmuşum helal edin:)
Hocam güç kaynağının tam modelini yazarmısınız?
Rtx 2060 Super için 5000₺'den fazla ücret ödemeyin kesinlikle hocam 4500₺ gibi bir fiyata almaya çalışın. Amd olması sorun olmazsa 5000₺ civarında çok rahatlıkla Rx 6600 bulabilirsiniz. Rtx 3060 gücündedir oda.
Ekran kartını şimdi alın ama sonra da işlemciyi ileride muhakkak değişin hocam, bu dediğiniz kartlar ile çok darboğaz yersiniz. Darboğaz dediğimiz olayda, işlemci ekran kartına göre çok düşük kalıyor ve besleyemiyor. Arada açık kalıyor işte karttan tam performans alamazsınız yani.
1800-1900₺ civarında Ryzen 5 5500 alabilirsiniz, veya biraz daha çıkarsa Ryzen 5 5600 alabilirsiniz. Bu ikili, 1080p çözünürlükte sizi 3-4 sene çok rahat idare eder. Darboğaza geçici bir çözüm olarak, oyun içi grafikleri en yükseğe çekerek aradaki açığı tamamen olmasa da bir kısmını kapatabilirsiniz. Hayırlı olsun şimdiden.

Son düzenleme:
Hocam güç kaynağının tam modelini yazar mısınız?
RTX 2060 Super için 5000₺'den fazla ücret ödemeyin kesinlikle hocam 4500₺ gibi bir fiyata almaya çalışın. AMD olması sorun olmazsa 5000₺ civarında çok rahatlıkla RX 6600 bulabilirsiniz. RTX 3060 gücündedir oda.
Ekran kartını şimdi alın ama sonra da işlemciyi ileride muhakkak değişin hocam, bu dediğiniz kartlar ile çok darboğaz yersiniz. Darboğaz dediğimiz olayda, işlemci ekran kartına göre çok düşük kalıyor ve besleyemiyor. Arada açık kalıyor işte karttan tam performans alamazsınız yani.
1800-1900₺ civarında Ryzen 5 5500 alabilirsiniz, veya biraz daha çıkarsa Ryzen 5 5600 alabilirsiniz. Bu ikili, 1080p çözünürlükte sizi 3-4 sene çok rahat idare eder. Darboğaza geçici bir çözüm olarak, oyun içi grafikleri en yükseğe çekerek aradaki açığı tamamen olmasa da bir kısmını kapatabilirsiniz. Hayırlı olsun şimdiden.

Teşekkür ederim benim için zaman ayırdığın için.
PSU Aerocool modelini bilmiyorum kasa ile birlikte geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı