Monitör nasıl temizlenir?

Alkol monitöre zarar vermez mi ?
Eski termal macunu silmek için işlemcinin üzerini ve ekran kartı çipinin üzerini dahi kolonya ile temizliyorum ki temizleyenlerin sayısı da az değil. Devre kartı bile silebilirsiniz, tabii ki çalıştırmadan önce tamamen buharlaşmasını beklemeniz gerekiyor.
Kısaca, sorun olmaz.
 
İster solüsyon kullanır, ( Manhattan temizleme solüsyonu gibi) mikrofiber izle silersiniz hem anti-statik özellikli olduğu için bir süre tozlanma da olmaz ya da solüsyon yerine bir sprey şişesi temin eder normal su ile yaparsınız. ( İçme suyu sıkınca mavi iz bırakması daha önce kullandığınız solüsyonun içeriğinden, daha önce sizin kalıntı bırakmanızdan veya kullandığınız bezden kaynaklı olabilir.)
 
İster solüsyon kullanır, ( manhattan temizleme solüsyonu gibi) mikrofiber izle silersiniz hem anti-statik özellikli olduğu için bir süre tozlanma da olmaz ya da solüsyon yerine bir sprey şişesi temin eder normal su ile yaparsınız. ( içme suyu sıkınca mavi iz bırakması daha önce kullandığınız solüsyonun içeriğinden, daha önce sizin kalıntı bırakmanızdan veya kullandığınız bezden kaynaklı olabilir.)

Peki nasıl kurtulabilirim o mavi izden.
 
Peki nasıl kurtulabilirim o mavi izden.
Neyden kaynaklandığını bularak ki ilk önce başka ve temiz bir mikrofiber bez temin edin (elinizdeki bezi çok iyi yıkayıp sonra kurutarak da yapabilirsiniz ama başka varsa daha iyi olur) sonra az su püskürterek sürekli ekranı temizlemeye çalışın (bunu yaparken monitör yatık olursa iyi olur. Dikey konumda ise de hızlı olursanız iyi olur) eğer yine çıkmazsa kullandığınız spreyi belirtirseniz belki bir fikrimiz olur. (Bence bezden oluyor gibi genellikle aynı bez kullanıldığı için içerisine birikir ve zamanla kalıntılar temizleme yaparken monitöre geçmeye başlar yani temizlemek yerine kirletir.)
 
Neden kaynaklandığını bularak ki ilk önce başka ve temiz bir mikrofiber bez temin edin (elinizdeki bezi çok iyi yıkayıp sonra kurutarak da yapabilirsiniz ama başka varsa daha iyi olur) sonra az su püskürterek sürekli ekranı temizlemeye çalışın (bunu yaparken monitör yatık olursa iyi olur. Dikey konumda ise de hızlı olursanız iyi olur) eğer yine çıkmazsa kullandığınız spreyi belirtirseniz belki bir fikrimiz olur. (bence bezden oluyor gibi genellikle aynı bez kullanıldığı için içerisine birikir ve zamanla kalıntılar temizleme yaparken monitöre geçmeye başlar yani temizlemek yerine kirletir.)

Yarın bir suyu ıslatıp bekliycem sonra yavaşça sileceğim inşallah.
 

Geri
Yukarı