Monitör siyah ekranda çizgili renkler veriyor

sswanderss

Centipat
Daha fazla  
Monitör ekranı açılmıyor siyah ekranda gerip renkler geliyor ara sıra görüntü nadiren geliyor ama geri gidiyor bunun sebebi ne kasadan mı yoksa monitör mü bozuldu?

IMG_20250819_181137.jpg

Son düzenleme:
Monitörün güç adaptörünü sök. 10-15 dakika boyunca öyle kalsın. Sonra tekrar takıp sorun gittimi bak. Panel arızası gibi duruyor. Aynı şekilde devam ediyorsa farklı bir bağlantı kablosu kullan. Sorun hala devam ederse farklı bir PC de dene. Son ihtimal ekran kartı olabilir.

Ac kablosundandır diye yeni bir kablo satın aldım eski kabloda çıkar tak yapınca monitörün markasıda çizgili tuhaf renkler içinde geliyordu ve aynı hata oluyodu yenisinde çıkar tak yapınca düz normal bir şekilde açılıyor pcyi açınca asus yazısı normal bir şekilde geliyor (eski kabloda öyle değildi,bozuktu) ama iş pcnin kilit ekranını açdıktan sonraya gelince monitör bu saçmalığı yapıyor kilit ekranına gelene kadar birşey yok inşallah sorun ekran kartından değildir

AC kablosundandır diye yeni bir kablo satın aldım eski kabloda çıkar tak yapınca monitörün markasıda çizgili tuhaf renkler içinde geliyordu ve aynı hata oluyordu yenisinde çıkar tak yapınca düz normal bir şekilde açılıyor PC'yi açınca ASUS yazısı normal bir şekilde geliyor (eski kabloda öyle değildi, bozuktu) ama iş PC'nin kilit ekranını açdıktan sonraya gelince monitör bu saçmalığı yapıyor kilit ekranına gelene kadar bir şey yok inşallah sorun ekran kartından değildir.

Anakartında görüntü çıkışı var mı? Ekran kartından harici monitöre görüntü verebileceğin varsa bir de öyle dene bence karttan olup olmadığını anlarsın. Ya da DDU programı ile ekran kartı driverınu komple kaldırıp yeniden kur.

Anakartında görüntü çıkışı var mı? Ekran kartından harici monitöre görüntü verebileceğin varsa bir de öyle dene bence karttan olup olmadığını anlarsın. Ya da DDU programı ile ekran kartı driverınu komple kaldırıp yeniden kur.

Başka monitörüm yok yarın bilgisayarcıya götürücem kasayı adamda sorun olmazsa yeni monitör alacağım ama monitorden değilse sorun driver silmek için gine PC'nin ekranına ihtiyacım var o yüzden onu da yapamiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı