Monitör vadettiği Hertz değerini vermiyor

Akatshix

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Rampage CYCLOPS CY25R240
Öncelikle merhaba, ben bu monitörü yaklaşık indirimdeyken 6500 küsurata aldım. Aldığımda içerisinden çıkan DP kablosuyla taktım ve herhangi bir tür kablo sorunuyla karşılaşmadım. Bilgisayarı açtığımda ise NVIDIA Experience'tan ekran kartımı güncelledim ve görüntü ayarlarından yenileme hızını 240'a aldım. Monitör ayarlarında bir şeyi karıştırmadım ama anlamsız bir şekilde internet kafedeki 75Hz bile şu monitörün 240Hz'inden daha akıcı (mouse hareketleri, oyunda dönüşler, hareket eden herhangi bir cisim) olduğu açıkca görülebiliyor. Psikolojik olduğunu sandım ilk önce 60Hertz'e alıp denedim sonra da 240'a aldım gerçekten fark yok gibi hissettiriyor benim monitörüm ile internet kafedeki monitör neden bu kadar farklı? Ya da daha mı farklı bir sebebi var?

Monitörümün linki;

Öncelikle merhaba, ben bu monitörü yaklaşık indirimdeyken 6500 küsurata aldım. Aldığımda içerisinden çıkan DP kablosuyla taktım ve herhangi bir tür kablo sorunuyla karşılaşmadım. Bilgisayarı açtığımda ise NVIDIA Experience'tan ekran kartımı güncelledim ve görüntü ayarlarından yenileme hızını 240'a aldım. Monitör ayarlarında bir şeyi karıştırmadım ama anlamsız bir şekilde internet kafedeki 75Hz bile şu monitörün 240Hz'inden daha akıcı (mouse hareketleri, oyunda dönüşler, hareket eden herhangi bir cisim) olduğu açıkca görülebiliyor. Psikolojik olduğunu sandım ilk önce 60Hertz'e alıp denedim sonra da 240'a aldım gerçekten fark yok gibi hissettiriyor benim monitörüm ile internet kafedeki monitör neden bu kadar farklı? Ya da daha mı farklı bir sebebi var?

Monitörümün linki;
Dandik bir monitör. Hz'nin fark edilmemesinin sebebi ekran kartınızdan kaynaklı olabilir. Veya monitör arızalı olabilir ki monitör dandik zaten.

Öncelikle Nvidia Experience dışında, Sistem - Görüntü - Gelişmiş görüntü ayarlarına gelin, burada alt kısımda yenileme hızı 240 olarak seçili mi bir kontrol edin.

montırororororor.png

Eğer burda da herşey olması gerektiği gibiyse arkadaşın söylediği gibiyse monitörden kaynaklı bir sorun. Zaten kötü bir monitör almışsınız hem de VA monitöre fazla para vermişsiniz.

Ek olarak Nvidia denetim masasından da aktif olduğuna emin olun.

Ekran kartım 4060 kaldırabileceğini düşünüyorum , VA panel mi diye sorduğumda IPS demişti. Bir de zaten 165hz IPS almaya gittim 240hz indirime girdi dediler o kaynaklı aldım yani. Ayrıca fpsler yaklaşık 290-300+

Dandik bir monitör. Hz'nin fark edilmemesinin sebebi ekran kartınızdan kaynaklı olabilir. Veya monitör arızalı olabilir ki monitör dandik zaten.
Ya ama iyi de en azından birazcık 60hz'den farklı hissettirir hiç mi yani

Başka bir tür çözüm önerisi olan var mı arkadaşlar. iyi olurdu

Başka bir tür çözüm önerisi olan var mı arkadaşlar. iyi olurdu

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı