Çözüldü Monitörde belirli renklerde çizgiler gözükmesi normal midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

inserted1029

Decapat
Daha fazla  
Monitör
Philips 24e1gaj 144Hz VA panel
Arkadaşlar bugün ekrana yakından bakınca fark ettim ve artık uzaktan bakınca da belirgin olarak görüyorum, gri renge bakınca daha çok belirgin oluyor. Ekte belirttiğim görselde koyu gri yatay çizgiler geçiyor, bunu ilk defa fark ediyorum. Yeni oluşmuş olabilir mi? Diğer renklerde de az belirgin oluyor, beyaz renginde ya da siyah renginde hiç belli olmuyor.
Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.

Dosya Ekleri

• 1728850500479.png
    1728850500479.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bugün ekrana yakından bakınca fark ettim ve artık uzaktan bakınca da belirgin olarak görüyorum, gri renge bakınca daha çok belirgin oluyor. Ekte belirttiğim görselde koyu gri yatay çizgiler geçiyor, bunu ilk defa fark ediyorum. Yeni oluşmuş olabilir mi? Diğer renklerde de az belirgin oluyor, beyaz renginde ya da siyah renginde hiç belli olmuyor.
Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.

Ölü piksel var kaç senelik monitör.

Ölü piksel değil. Muhtemelen panel kartında sorun var ve bu sorun %99 kullanıcının ekranı ıslak bir şekilde silmesinden veya ekranın sıvı teması sonrasında oluşur. Tamiri pahalıdır. Eğer oradan ise.

Ölü piksel değil. Muhtemelen panel kartında sorun var ve bu sorun %99 kullanıcının ekranı ıslak bir şekilde silmesinden veya ekranın sıvı teması sonrasında oluşur. Tamiri pahalıdır. Eğer oradan ise.

Bilgi için teşekkür ederim, tam olarak internette ne arızası olarak geçiyor bu.

Hayır bulunmadım.
Bulunmadığınızdan veya evde bir başkasının yapmadığından eminseniz panel kartı kolay kolay arıza yapmaz. Tavsiyem ekran ayarlarına reset atmanız windows üzerinden. Birde hz ayarlarıyla oynayın.Başka hdmi girişi varsa yer değiştirin. Hiçbir değişme yoksa bir başka cihazın varsa başka bir cihazdan görüntü verin. Örnek olarak hdmi çıkışlı uydu cihazı gibi. Yine görüntü aynı ise anakartta olabilir anakart harici başka kartlarda olabiliyor arıza vardır. Başka bir bilgim olmadığı için başka bişi diyemeyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı