Monitörde Panel Arızası Nasıl Oluşur?

Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba.

Ben 3 yıl önce AOC i2369v adlı monitörü almıştım. Geçen 3 ay tatilin ortasında bozuldu. Panel arızasıydı. Tamir edilemez gibi düşünün. Aslında edilebilir, lakin ücret olarak 150 dolara tabii ettiler. Sıfır monitör parası zaten bu. Yani çöp olmuştu, satsan satılmaz atsan atılmaz.

Bozulduğu sırada da 2 yıl 4 ay falan olmuştu alalı. 2 yıl garantisi vardı, 4 aydan dolayı zaten servise yollama imkanım bitmişti.

Şanssızlık mı desem yada benim yüzünden mi bilmiyorum. Belki de benim yüzündendir. Genelde hiç kapatmazdım bilgisayarı hayatım boyunca. Çok nadir. Yani bildiğiniz, 1-2 ay açık kaldığı olurdu hep. Monitör ekranı da açık olurdu geceleri falan. Belki böyle yaparak çok yordum. Bu yaptığım sebep olmuş olabilir mi bozulmasına?

Birde annem arada ıslağa yakın bezle silerdi, tozlandığı için. Onunla alakası olabilir mi?

Ek olarak; çift monitör kullanıyordum bozulan monitörüm dahil. İkincisi ise eski Inca 20 inç. bir monitör, yaklaşık 8-9 yıllık hatırladığım kadarıyla. O da diğeri gibi çok açık kaldı. Şu an onu kullanıyorum bu arada. Bunun da paneli bozuk ama kullanılmayacak kadar değil. Ekranda renkli çizgiler var. Bunu yaptırayım en azından diye düşünmüştüm tamirci panelden kaynaklı çizgiler, tamir edilemez demişti.

Bazı arkadaşlarım var, onlarda benim gibi 5-6 senelik monitörlerini kullanıyorlar ama hala taş gibi onların ki. Bilgisayarı kapatmama gibi bir alışkanları yok. Neyse ki benim de yok o monitör olayından sonra.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haddinden fazla çalışmak her şeyi bozar sadece monitör değil. Bunun için güç seçeneklerinde ekranı kapat diye bir seçenek var istediğin süreye ayarlayabiliyorsun bilgisayar o süre boyunca kullanılmıyorsa monitör kapanıyor adamlar düşünmüş bunu yani. Ben de senin gibiyim ama ben açık şekilde böyle kullanıyorum. Ayrıca ıslak bezle elektronik cihaz asla silinmemeli.

Haddinden fazla çalışmak her şeyi bozar sadece monitör değil. Bunun için güç seçeneklerinde ekranı kapat diye bir seçenek var istediğin süreye ayarlayabiliyorsun bilgisayar o süre boyunca kullanılmıyorsa monitör kapanıyor adamlar düşünmüş bunu yani. Ben de senin gibiyim ama ben açık şekilde böyle kullanıyorum. Ayrıca ıslak bezle elektronik cihaz asla silinmemeli.

Islak mendil ile ekranı silmek de mi öyle?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı