Monitörde yatay silik çizgi problemi

• Konuyu başlatan ohga
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 4.149

ohga

Kilopat
Daha fazla  
Kullandığım Aoc G2460PG monitörde alt kısmında resimdeki gibi 1 px yüksekliğinde en sağdan en sola doğru uzanan renkleri soluklaştıran (beyazlaştıran) bir çizgi mevcut bunun kaynağı ekran kartımı yoksa monitörden mi kaynaklanıyor olabilir? İlk kez böyle bir sorun görüyorum genelde etrafımda forumlarda gördüğüm kadarıyla hiç böyle bir sorunla karşılaşılmamış buradaki engin bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ekran kartı Nvidia GTX 1080.

Ek olarak şuanda başka bir monitör kullanıyorum 1600x900 çözünürlükte (AOC markalı monitörüm 1920x1080 çözünürlükte) bir sorun yok.

374461 374467

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi var ise garantiye gönder.
zaten asıl sıkıntı orada servisi "sorunu bulamıyoruz burada bu arızayı yapmıyor" diyor diğer yandan başka bir monitör de niçin yapmıyor bu sorunu çözünürlük tenmi sorun yapıyor yani ekran kartının belleğinde mi problem var diye düşündüm çözünürlüğünü 1920x1080 den 1600x900 e düşürdüm sorun hala aynı yerdeydi şimdi kafam allak bullak sorun nerede bulamıyorum

Nasıl yani? 1920x1080 de sorun yokken 1600x900 çözünürlüğünde mi oldu?
Dediğim gibi "Ek olarak şuanda başka bir monitör kullanıyorum 1600x900 çözünürlükte (AOC markalı monitörüm 1920x1080 çözünürlükte) bir sorun yok." parantez içerisindeki yazı içinde bulunduğu cümleyi değiştirmez tamamen ayrı olarak okunur sadece kafada oluşabilecek soruyu gidermek içindir.
siz sürekli buraya takılıp duruyorsunuz üstüne böyle bir çıkarımı nasıl yaptınız anlamadım, başından beri söylüyorum şuan kullandığım yani 1600x900 çözünürlükteki monitörüm de hiçbir sıkıntı yok, 1920x1080 çözünürlükteki Aoc G2460PG markalı monitörüm de sıkıntı var bilenlere yardımcı olmak için sadece bu arızalı monitörü 1600x900 çözünürlüğüne düşürüp denedim sorun devam ediyor mu diye ancak sorunun hala devam ettiğini söylüyorum.

O zaman monitör bozuktur. 1600x900'de olanda olmuyorsa monitörün bozuk olduğunu sen de çıkarabilirsin.
bazen sorunun nerede olduğunu bulmak çok zor olabiliyor mesela kablodan olabiliyor ekran kartının işlemcisinden belleklerinden olabiliyor veya kullanıcı hatası olabiliyor bu yüzden daha önce başına gelmiş birinden bilgi almak çok önemli oluyor şimdi garantiye gönderdim sorunu biz gözlemleyemedik diyorlar bizde bu sorunu yapmıyor diyorlar iyice arada kaldım artık bu yüzden buraya soruyorum
problem devam etmekte servis sorun goremiyoruz diyor lutfen yardim bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı